[S6 C5] Środkowy tłumik out, jest sens?
[S6 C5] Środkowy tłumik out, jest sens?
Siema,
Zostawiłem auto u mechanika żeby zrobić parę rzeczy i rozmawiałem z nim również o modyfikacji wydechu. Przerabial ktoś może modyfikacje oryginalnego wydechu w s6 c5? Jaki będzie efekt po wstawieniu przelotu zamiast środkowego tłumika? Auto nie straci mocy?
Pozdro
Zostawiłem auto u mechanika żeby zrobić parę rzeczy i rozmawiałem z nim również o modyfikacji wydechu. Przerabial ktoś może modyfikacje oryginalnego wydechu w s6 c5? Jaki będzie efekt po wstawieniu przelotu zamiast środkowego tłumika? Auto nie straci mocy?
Pozdro
- Mazdomania
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Gosia
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 4.2 326KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
- Mazdomania
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Gosia
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 4.2 326KM
- Skrzynia: Tiptronic
-
- Forum Audi A6 / A7
kubawd, jak założysz przelot do silnika wolnossącego to stracisz na mocy, co do głośności to nie wiem. Czekam też co Ci inni użytkownicy podpowiedzą na temat końcowych tłumików. Sam przymierzam się do wydechu i pewna znana firma z Siemianowic Śląskich zaproponowała dedykowane do tego silnika końcowe tłumiki za 2400pln za oba, tyle że od razu była propozycja żeby "trochę" dołożyć i zrobić cały wydech łącznie z katalizatorami. Do tej drugiej propozycji się cały czas skłaniam tylko że ciągle "dolarów" brak
Ja mam wycięte katy w S6 C5 i dodatkowo końcowe tłumiki mam ULTER'a. Tak już kupiłem. Oczywiście wariacje z sondami to norma po wycięciu katów. Mogę Ci nagrać dźwięk jak chcesz. Według mnie jest okej. Nie jest zbyt głośny i nie męczy po trasie, a na zewnątrz bardzo przyjemnie gada 

Fiat Brava 1.9JTD --> Ford Mondeo mk2 1.8i --> BMW e65 745i --> Audi A6C6 3.0TDI --> Audi S6 C5
- IreK_PV808
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Irek
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7T BEL 265KM
- Skrzynia: Manual
- Kontakt:
krzysiek_krakow, dobrze się zastanów czy chcesz robić wydech w MG bo ja jak z nimi "rozmawiałem" to kwoty za kompletny wydech trochę zaporowe tym bardziej ,że to nie RS^ i 40KM nie dorzuci. Ja śmigam w lipcu (przerwa obecnie) do GTP , bo zrobione bardziej porfi i cena niższa. 

Jak mogę to pomogę.
Gadżety Audi A6
exhaust byGTPerformance -->>
----
FB - https://www.facebook.com/a6klub

exhaust byGTPerformance -->>
----
FB - https://www.facebook.com/a6klub