Witam
Pilnie potrzebuję trzeciego światła stopu do mojej niniu a6c5 99' kombi.
Nr fabryczny 4b99450977. Moje z dnia na dzień odmówiło posłuszeństwa. Po wyjęciu okazało, że brakuje jednego z pinów w kostce ( po prostu odpadł) a pozatym jest całe zaśniedziałe, zmurszałe i popękane.
Trzeci stop C5 99' avant
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Leszek
- Rocznik: 1999
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
GTI10, Allegro, kupić nowy oryginał. Nie jedź do ASO, bo ASO Wrocławskie sprzedaje na allegro taniej niż mają w sklepiku z częściami na miejscu. Ewentualnie możesz się pobawić jak ja - wyciąć kawałek plastiku, wyrwać starą taśmę i wsadzić do środka pasek ledowy z dolutowanymi bolczykami. Rozwiązanie u mnie tymczasowe tylko do przejścia przeglądu obowiązkowego... Ale działa :P
Dzięki. Na tą chwilę zrobię tak jak ty zrobiłeś. Tylko nie wiem czym uszczelnić lampę bo u mnie uszczelka pokruszyła się przy wyciąganiu. Nie wiem czy przezroczysty silikon sanitarny nie pokruszy się od zmiennych warunków pogodowych.
Na allegro znalazłem światło za 270zł nowe ale jak znajdę trochę czasu może podjadę na któryś ze szrotów i poszukam całej klapy ze sprawnym światłem. Wtedy można wyrwać klapę nawet z anglika za ok 50 zł. Tylko muszę znaleźć trochę czasu.
Na allegro znalazłem światło za 270zł nowe ale jak znajdę trochę czasu może podjadę na któryś ze szrotów i poszukam całej klapy ze sprawnym światłem. Wtedy można wyrwać klapę nawet z anglika za ok 50 zł. Tylko muszę znaleźć trochę czasu.