Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[S6 C5 4.2]problem z telefonem

Wnętrze
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
OXYANADROLON
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[S6 C5 4.2]problem z telefonem

Post autor: OXYANADROLON » 15 mar 2009, 21:38

[Witam.Mam podobny probelm z zestwem glosnomowiacym.Mam telefon audi z kablem i problem bo jezeli ktos do mnie dzwoni i odbieram to z sluchawki to jest ok, ale jezeli ktos do mnie dzwoni i odbieram z zestawu glosnomowiacego to powstaje problem poniewaz ktos mnie slyszy a jak dzwoniacej osoby do mnie nie slysze.Czy trzeba uruchomic jakies funkcje w telefonie,menu jest w jezyku niemieckim i nic nie rozumiem.Pozatym jak ktos do mnie dzwoni to nie slysze dzwieku tonu(melodi) tylko radio sie wcisza i jest glucho!Moze ktos sie spotkal juz z tym problemem i potrafi mi pomoc?!Najlepiej jak by ktos posiadal instrukcje obslugi w jezyku polski do telefonu.Telefon nie ma loga firmy przez ktora zostal wykonany,tylko znak audi.Pozdrawiam.]

Kris_Audi
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Miałem to samo!

Post autor: Kris_Audi » 13 cze 2009, 22:18

Przy połączeniu, lub na stałe trzeba wyłączyć głośnik w telefonie i będzię OK!!!,

jakcek
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: jakcek » 29 sie 2009, 19:04

Witam, mam podobny jak w tytule jednak odwrotny problem z moim telefonem. Telefon jest w Audi A6C5 z dużą nawigacją, telematikiem, ,SOS i SERVICE na suficie oraz z komendami głosowymi. Poniżej cytaty z innego działu:

Jakcek: witam,
może ktoś się orientuje gdzie szukać przyczyny złego działania oryginalnego zestawu głośnomówiącego audi współpracującego właśnie z takim telefonem jak w temacie. Obsługa telefonu z poziomu multi-kierownicy objawia się tym, że słyszę dzwoniącego natomiast on nie słyszy mnie? Problemu nie ma gdy odbieram rozmowę z poziomu słuchawki i rozmawiam tradycyjnie. Wszystko wskazuje na uszkodzony mikrofon zestawu głośnomówiącego jednak zastanawiające jest to, że bez zarzutu mikrofon (może to inny drugi mikrofon?) odbiera i wykonuje polecenia głosowe sterujące radiem, CD telefonem, nawigacją?? Może ktoś wie jak to zdiagnozować z poziomu VAG-a? Pozdrawiam

Argi : Rozumiem, że pozostałe funkcje telefonu działają bez zarzutu?
- FIS wyświetla numer dzwoniącego, kontakty z karty itp?
- odbierasz telefon z kierownicy, możesz przełączyć się z poziomu kierownicy z radia na telefon itp?
- czy słyszysz rozmówcę we wszystkich głośnikach?

Jedyne co przychodzi mi do głowy to sprawdzenie poprawnego zakodowania sterownika telefonu i sterownika radia/navi. Jakie masz radio/nagłośnienie? Bose?

jakcek: witaj, tak, nagłośnienie BOSE. Chyba słyszę we wszystkich głośnikach?! To akurat wydawało mi się bez znaczenia. Ja po prostu nie jestem słyszany z zestawu głośnomówiącego. Po przełączeniu na słuchawkę czyli podniesieniu jej w podłokietniku zaczynam być słyszany . FIS wyświetla numer dzwoniący, książkę ..itp,... Diagnozowałem VAG-iem w sterowniku telematic-a, ale nic specjalnego tam nie odkryłem. Wieszał mi się tylko na jakimś teście wyjscia/wejścia...ale tego nie ogarniam?! pozdr.

[ Dodano: 2009-08-24, 12:21 ]
dodam jeszcze , że usterka powstała niedawno. Zestaw za mojej kadencji działał niedawno bez zarzutu! Usterkę zauważyłem po wymianie ramki lewych drzwi od kierowcy po usterce podnoszenia szyby. Szukałem związku awari z wymianą w serwisie gdzie mi to wymieniano ale zdecydowanie odrzucili moje domniemanie. Myślałem , że może jakieś okablowanie mikrofonu jest spięte z drzwiami ..ale tak jak mówię, serwis wykluczył te podejrzenia ...jednocześnie rozkładając ręce na mój problem.

Liczę na pomoc bo nie ukrywam, że wygodnie było ze sprawnym zestawem głośnomówiącym. ( już zaliczyłem 200pln na rozmowę przez słuchawkę :()
jakcek(100lica)

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja