Cześć,
Posiadam A6 C6 z 2010r po lifcie i podczas jednej z wizyt w markecie ktoś mi uszkodził lusterko. Problem polega na tym, iż lusterko potrafi się złożyć ale podczas ponownego jego ustawienia nie zatrzymuje się w odpowiedniej pozycji (mniej więcej w połowie ) tylko przesuwa się do końca czyli maksymalnie w kierunku przedniego błotnika. Lusterko które mam to wersja z asystentem. Przytrzymywanie go na siłę nie powoduje, iż wskoczy on na swoje miejsce choć raz czy dwa razy kiedyś udało mi się. Aktualnie gdy niekiedy je odruchowo złożę to rozkładając czekam aż się zatrzymają i wtedy ręcznie przesuwam je do pozycji takiej w jakiem powinno się zatrzymać.
Moje pytanie dotyczy przede wszystkim kwestii czy jeśli kupię wersję tańszą lusterka bez asystenta np tzw 7PIN (moje będzie chyba 11+2 PIN) to czy uda się przełożyć do niego całą elektrykę z mojego lusterka.
Czy ktoś rozbierał takie lusterko i może to potwierdzić? Różnica w cenie lusterka z asystentem i bez to 300zł (bez 300 z as 600).
Chyba że problem można rozwiązać bez zakupu nowego.
Dziękuję za pomoc.
Audi A6 C6 Naprawa lusterka
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Artur
- Rocznik: 2004
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0TDI 140KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Marco_Polska pisze:Tak dobrze się wczytasz w post to ja pisze iż moje lusterko które się kiedyś składało uszkodziło się a prośba dotyczy tylko jego naprawy.
Marko, zrób tak:
- jeżeli lusterko ustawi ci się w pozycji wychylone na zewnątrz, jak piszesz "przegwałcone" w dugą stronę to mechanicznie za pomocą ręki skieruj go do siebie do momentu usłyszenia charakterystycznego "klik" i powinno się ustawić w pozycji do jazdy.
Daj znać czy pomogło
pozdro