[AML 2.4 165 KM] Nietypowy problem z wałkami rozrządu 2.4 v6
[AML 2.4 165 KM] Nietypowy problem z wałkami rozrządu 2.4 v6
Witam wszystkich użytkowników, mam nietypowy problem z ustawieniem wałków rozrządu, przekopałem całe forum już ze 2 razy i nie znalazłem odpowiedzi. Wiem jak powinny być ustawione na znakach i ile oczek łańcucha powinno być, niestety znaki na wałkach zarówno w lewej głowicy jak i w prawej wyglądają nie jak w V6 tylko jak w 1.8 turbo tzn. na wałkach wydechowych znaki są "na zębie" a na wałkach ssących znaki są "miedzy zębami". Mam program ElsaWin, niestety dane w nim zawarte nijak mają się do rzeczywistości w moim przypadku. Czy to możliwe, że mam założone wałki od 1.8t? Dodam, że wszystko jest robione na blokadach. Proszę o pomoc. Pozdrawiam weedboy.
-
- Forum Audi A6 / A7
Nie da rady zamienic, waki wydechowe są na zębie, a ssące pomiędzy, czy to mozliwe, ze zębatki się przekręciły lub też ktoś źle je założył? podobno są wymienne.
[ Dodano: 2016-02-20, 16:30 ]
\
[ Dodano: 2016-02-20, 16:30 ]
Napinacze nowe prawy i lewy tak jak powinno być, kupowane po numerach seryjnych, łańcuchy tez nowe, identyczne jak te stare.bendzji pisze:sprawdź jeszcze jakie masz napinacze założone
\