Znikający prąd
Znikający prąd
Witam, Raz na jakiś czas podczas jazdy akumulator sie rozładowuje do 0. Wszystkie kontrolki sie święcą MMI pada, wszystko w aucie gaśnie. Wszystko to się dzieje podczas jazdy i trwa to około minuty. Po minucie akumulator się ładuje i po czasie aż do 100%. Kontrolki znikają auto powraca do normalnego stanu. Nadmieniam iż, akumulator wymieniłem na nowy i problem nie zniknął. Proszę o pomoc.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Mateusz
- Rocznik: 2011
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 CDYA 239KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Wygląda na uszkodzony sterownik w bagażniku (przy akumulatorze). Zarządza on w jaki sposób ma być ładowany akumulator (po to się koduje akumulator, aby sterownik wiedział jaką ma pojemność i jak długo ma ładować danym prądem). No chyba, że uszkodzony jest regulator przy alternatorze lub sam alternator.
-
- Forum Audi A6 / A7
alternator
kolego rybek15 sterownik przy aku zostaw,wina leży przy alternatorze a dokładnie w jego regulatorze. altek valeo 06E903016F nie ładuje na zimnym silniku gdy silnik sie rozgrzeje a wraz z nim alternator wtedy wraca ci ładowanie i komputer szaleje
ps miałem to samo.
ps miałem to samo.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Szymon
- Rocznik: 2015
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 TDI 245KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
Kolega mat1324 ma rację, miałem to samo. oszczędź sobie wymiany alternatora itp, zresztą sam to zrobisz jak pytasz gdzie on jest....Wygląda na uszkodzony sterownik w bagażniku (przy akumulatorze). Zarządza on w jaki sposób ma być ładowany akumulator (po to się koduje akumulator, aby sterownik wiedział jaką ma pojemność i jak długo ma ładować danym prądem). No chyba, że uszkodzony jest regulator przy alternatorze lub sam alternator.

odprowadzaj auto do mechanika, powinieneś zmieścić się w 300 zł
Szymon 380 hp:)