Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

multitronic-sterownik

Układ napędowy i skrzynie biegów
ODPOWIEDZ
matippp2
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

multitronic-sterownik

Post autor: matippp2 » 17 sty 2016, 20:38

Pytanko dla posiadaczy i ogarnietych w temacie multitronic, co powoduje tryb awaryjny skrzyni biegow poza tym sterownikiem, moja skrzynia ma bledy 17090, p125 czyli ten sterownik, regeneracja nic nie pomogla bo ze sterownik jest w tak zlym stanie ze niestety nie dalo rady go naprawic, czy to mozliwe ze te polaczenia lutowane sa w tak zlym stanie badz cala plytka w nim ze nic sie nie da zrobic czy ten tryb moze wyskoczyc z innego powodu tez?

rafal_m
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Robert
Rocznik: 2005
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Avant
Silnik: 3.0 220KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: S-tronic
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: rafal_m » 20 sty 2016, 08:37

Zrob porzadna diagnoze (bledy wraz z opisem otoczenia, ile km jakie napiecia itp itd a nie tylko kody bledow), oraz zrzut z grup pomiarowych od 10 do 30 i 65.

dyzioo
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: dyzioo » 26 sty 2016, 20:56

witam klubowiczów :)
mam nietypowy problem. w dniu dzisiejszym zregenerowałem zaciski hamulców tylnych. adaptacja przebiegła pozytywnie.
po ruszeniu samochodem stwierdziłem,że nie przerzucają mi się biegi na "D", nie mogę też ręcznie zmieniać, tylko bieg nr 1 i prędkość do 30 km/h.
po przerzuceniu na "S" widniej pozycja biegu 7 :(
po wyłączeniu silnika widnieją wszystkie biegi "D" multi, lecz po odpaleniu powyższy problem.
proszę o pomoc :)

[ Dodano: 2016-01-26, 20:42 ]
rafal_m,
witam :)
mam nietypowy problem. w dniu dzisiejszym zregenerowałem zaciski hamulców tylnych. adaptacja przebiegła pozytywnie.
po ruszeniu samochodem stwierdziłem,że nie przerzucają mi się biegi na "D", nie mogę też ręcznie zmieniać, tylko bieg nr 1 i prędkość do 30 km/h.
po wyłączeniu silnika widnieją wszystkie biegi "D" multi, lecz po odpaleniu powyższy problem.

[ Dodano: 2016-01-26, 20:56 ]
witam klubowiczów :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja