Słychać identycznie jak tu: https://www.youtube.com/watch?v=6y5gjlXZ0UE
Opis: czasami jest cisza, czasami zaczyna jak skręcam w prawo, czasami znika jak skręcam w lewo, czasami słychać jak jadę prosto, jak słychać to tylko od 30 km/h i jak chamuje to słychać tylko do 30 km/h, potem jest cisza, tylko wtedy, kiedy temperatura jest poniżej 5 stopni, nie jest to bardzo głośne w środku, ale jak się otworzy w czasie jazdy drzwi, wtedy słychać dosyć głośno... w lato jak było ciepło, była cisza... trwa to już ponad rok... w trakcie był wymieniony konwerter, filtr i olej w skrzyni, wymienione łożysko w tylnym kole (miał delikatny luz) - bez zmian... auto było już na podnośniku, chodził kilka minut na D i było cicho... nie mam pojęcia co to może być... mechanik mówi, żeby jeździć i obserwować... chyba jest to trudna zagadka... może ktoś z was ma jakiś pomysł??
Dziwny dźwięk - w czasie jazdy
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Adam
- Rocznik: 2016
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI CNHA 190KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
Uszkodzone łożysko w kole ma charakterystyczne wycie... czy mogłoby wydawać takie dźwięki
sam nie wiem... ale też biorę to pod uwagę... w każdym razie jedno z tyłu już wymieniłem... pozostają jeszcze trzy...
chyba muszę tak jeździć i czekać aż będzie słychać na podnośniku... oprócz łożysk kół jest jeszcze wiele innych...