Witam!
jakie możecie polecić firmy do chiptunningu w Poznaniu lub Szczecinie? Chodzi mi o takie doświadczone, gdzie pisane są programy pod klienta, pod samochód, z gwarancją, profesjonalną obsługą + np. usunięciem filtra DPF.
[A6 C6 TDI] Chiptunning Poznań-Szczecin
- Krzysiek93ZS
- Forum Audi A6 / A7
Ja polecam Arka ze Szczecina z V-techu, dobrze się zna na robocie, sam śmiga audi zakutą i zrobioną na ponad 550 kucy. Obok ma koleszkę mechanika, który też nie jest zielony w temacie w razie czego. Są jeszcze inne firmy, ale nie korzystałem więc nie wiem co sobą reprezentują. Jak chcesz to na PW Ci podam nr do Arka.
Myślałem właśnie o V-Techu ze Szczecina, ale to jest bardziej taka garażowa filia V-Techu z Krakowa. Z drugiej strony mają dobre ceny (poniżej 900 zł), promocję 10% w porannych godzinach.
Zastanawiam się jeszcze nad filtrem DPF czy nie ogranicza ona możliwości auta? Mógłbym usunąć od od razu elektronicznie i fizycznie przy chiptunningu. Błędu na razie mi nie wywala.
Zastanawiam się jeszcze nad filtrem DPF czy nie ogranicza ona możliwości auta? Mógłbym usunąć od od razu elektronicznie i fizycznie przy chiptunningu. Błędu na razie mi nie wywala.
- Krzysiek93ZS
- Forum Audi A6 / A7
Najlepiej zadzwoń i pogadaj oni szkolą swoich tunerów, którzy pracują w różnych filiach więc wiedzą komu powierzają robotę. Ja ogólnie polecam ale to już sam zadecydujesz. Co do DPF ja bym wywalił od razu przy chipie, nawet jeśli teraz jest ok to pewnie po chipie albo następnych modach już będzie ograniczał.
- Krzysiek93ZS
- Forum Audi A6 / A7
Co do kopcenia to nie wiem dokładnie jak to się ma ale znajomy usunął u siebie i nie miał takich problemów. Co do elektroniki, to żeby uniknąć problemów trzeba właśnie wybrać kogoś kto się na tym zna i wstawi ew emulator i to rozwiąże problemy błędów i pompowanie niepotrzebnie większych dawek paliwa.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Krzysiek93ZS
- Forum Audi A6 / A7