Witam
Od jakiegoś czasu zapala się kontrolka asr po dziesięciu minutach jazdy. Na kompie wyskoczył błąd czujnika światła stop. Po wymianie dalej to samo. Teraz pokazuje moduł akumulatora i regulator napięcia za mało daje prądu. I takie moje pytanko czy ktoś może miał coś podobnego i co to było bo mam wrażenie ze mechsnicy mi pół samochodu wymienia zanim dojdą co to jest, bo miałem już podobna przygodę zsensorami parktronic gdzie po podłączeniu kompa wyskoczył błąd tylny prawy wew sensor. Oczywiście po wymianie okazało się ze nie działa i wyskoczył z kolei błąd przedni lewy wew. Znalazłem innego mechanika który też zdiagnozowal ten sam sensor i po wymianie dalejparktronic nie działa i teraz znowu wyskakuje błąd tego sensora co wymieniałem na początku. Ręce opadają, wydałem juz prawie 500 zł i dalej nie działa. Pozdrawiam
Kontrolka asr po 10 minutach
Kontrolka asr po 10 minutach
Tomasz
Mechanik coś mówił o 7V tylko nie wiem z czego on to czytał. Czytałem gdzieś ze niekoniecznie to musi być problem z tym co komp pokazuje tylko jakaś pierdola np. Kable od akumy nie mają dobrego styku albo coś w ten deseń bo juz mnie nudzi wydawanie kasy bo mechanik wpatrzony w kompa.
Dzięki za wskazówki i zacznę od takich podstawowych rzeczy.
Dzięki za wskazówki i zacznę od takich podstawowych rzeczy.
Tomasz
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Grzegorz
- Rocznik: 2003
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0TDI 140KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Ja bym obstawiał regulator napięcia. Miałem ten sam problem że po 10 min zapalało się esp i tylna szyba nie grzała. Wymieniłem regulator na jakiś zamiennik i dalej to samo dopiero po wymianie na ori problem zniknął. Musisz tylko sprawdzić jakiej firmy masz regulator bosha czy valeo i na taki wymienić.