Noszenie na wietrze
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Jacek
- Rocznik: 2010
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7 TDI
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Noszenie na wietrze
Witam. Problem tyczy sie noszenia auta jak wieje nawet nie tak duzy wiatr. Uczucie jak by przod auta chodzil na boki. Gdy nie ma wiatru to idzie ladnie. Tuleje tylnej belki wymienione,amortyzatory tyl tez razem z mocowaniami ich,przednie zawieszenie bez luzow,sprawdzane na 2 roznych stacjach na szarpakach jak i u mechanika. Nie wiem juz,zostaja chyba tylko przednie amortyzatory albo ich mocowanie bo nie ma juz wiecej pomyslu. Zbieznosc tez byla ustawiana. Ja rozumoem wiatr ale to nie jest male i lekkie auto. Inne male i duze leca a ja musze zamulac bo nawet juz przy 110km/h potrafi nosic przod jak wieje. Ma ktos jakis pomysl co jeszczemoze byc?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
Dzieki za usuniecie z rozmowy tego "mechanika" co zawsze wie najlepiej a czlowiek wyjezdza od niego zepsutym samochodem albo z niedokreconym kolem. Wracajac do tematu to niby sran zawieszenia jest dobry,luzow brak,tylne amory i tuleje wymienione. Przychodza mi jeszcze na mysl tuleje sanek czy nie wywalone juz albo nie poluzowane bo kiedys juz mialem luzne sanki i mi dokrecali. Albo te amory bo mie wiem jaka maja przeszlosc,byc moze sa od nowosci. Auto na pewno nie bite. Kiedys tego nie bylo,lecialo elegancko,sam nie wiem kiedy zaczelo sie cos dziac,musialo cos stopniowo sie zuzywac. Sprawdze na stacji w poniedzialek sanki czy nie poluzowane i jak tuleje trzymaja jak to nie pomoze to najwyzej trzeba bedzie w amortyzatory zainwestowac i wykluczyc to jak by dalej bylo cos nie tak.
Tak jak wszyscy wiemy to moze byc wiele przyczynAuto pływac może z wielu powodów od opony zaczynając po uszkodzenia powypadkowe kończąc ale najczesciej powodem jest samo zawieszenie które jak wiemy dość elementów posiada by było co sprawdzac i na pewno nie wykaże tego SKP chyba że owa zawiecha sie juz rozsypuje.

Ostatnio zmieniony 12 gru 2015, 18:27 przez NORD84, łącznie zmieniany 1 raz.
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
Ok panowie,dzieki bardzo. W poniedzialek podjade na stacje i zlece badanie brecha plus szarpak:-)
[ Dodano: 2015-12-22, 10:06 ]
Witam. Po diagnozie u mechanika okazalo sie ze sruby sanek byly mocno luzne i mam 2 pytanie do was. Raz juz mialem kiedys luzne sanki i teraz znowu...czy te sruby sa rozciagliwe i nalezy je wymienic bo beda sie luzowaly?tak wyczytalem gdzies w internecie. I drugie pytanie bo szukajac po nr oryginalnych tych srub znalazlem ze sa to sruby do regulacji katow pochylenia kola...czyli tymi srubami na sankach regulujemy katy?bo kazdy na ustawianiu geometrii odrazu mowi ze tu sie katow nie ustawia. Panowie,znaciesie w tym temacie?
[ Dodano: 2015-12-22, 10:06 ]
Witam. Po diagnozie u mechanika okazalo sie ze sruby sanek byly mocno luzne i mam 2 pytanie do was. Raz juz mialem kiedys luzne sanki i teraz znowu...czy te sruby sa rozciagliwe i nalezy je wymienic bo beda sie luzowaly?tak wyczytalem gdzies w internecie. I drugie pytanie bo szukajac po nr oryginalnych tych srub znalazlem ze sa to sruby do regulacji katow pochylenia kola...czyli tymi srubami na sankach regulujemy katy?bo kazdy na ustawianiu geometrii odrazu mowi ze tu sie katow nie ustawia. Panowie,znaciesie w tym temacie?