Audi a6 c5 1998rok 2,4benz wyciek że skrzyni.
Audi a6 c5 1998rok 2,4benz wyciek że skrzyni.
Na początek chciał bym się przywitać z wszytKimi użytkownikami forum. Przejdźmy do rzeczy, więc tak mam problem z moim audi które kupiłem niedawno jest to silnik 2.4benz ze skrzynia tiptronik, auto chodziło na moje dobrze jednak po czasie zaczęło się od szarpniec przy zmianie z pozycji z P na D czy też na R oraz przy zwalnianiu przed światłami gdy wchodzila skrzynia na 1 bieg. Dodam też że auto przy jeździe wylo od 2 biegu jak by lozysko. Jednego dnia jadąc do pracy auto zaczęło strasznie chodzic jak by już zatarte łożysko stanelem więc na pierwszym parkingu i zgasilem auto gdy zajrzałem pod auto olej już lał się na parking. Auto odcholowane na ławce do mechanika po sciagnieciu skrzyni okazało się że lozyko które jest między sprzeglem hydrokinetycznym a skrzynia w miejscu gdzie znajduje się uszczelniacz zostało na sprzegle. Potrzebuję pomocy. Mam pytanie odnośnie tego czy jeśli wymienie to łożysko uszczelniacz oraz olej naleje do skrzyni czy auto skrzynia będzie chodziła czy jest duże ryzyko że skrzynia została uszkodzona. Czy ktoś miał podobny problem i jest w stanie mi pomoc ? Znalazłem na internecie skrzynie całą kompletna ze sprzeglem po generalnym remoncie z rokiem gwarancj za 1735euro jednak nie opłaca się tyle pieniędzy do tak starego już auta ladowac. Jeśli dodałem post czy też temat w złym miejscu przepraszam ale nie znalazłem nic o podobnym temacie.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Mazdomania
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Gosia
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 4.2 326KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna