Witam mam problem ze skrzynią biegów otóż wczoraj zaparkowałem na krawężniku auto było lekko pod kątem i wszystko ładnie wcześniej czułem że jak dodaje gazu samochód lekko drga . A więc po godzinie wsiadam do auta auto ciężko odpaliło i wywaliło błąd EPC podpiłem pod kompa a tam błąd na skrzyni Czujnik polozenia drazka wyboru biegu
- Staly
a na silniku
Sygnał blokowania zmiany biegów :zwarcie do masy
- nieciagly
błąd skasowałem i wszystko ok jechałem ok 120 km trasy w połowie stanąłem na papierosa auto stało znowu przód podniesiony lekko na parkingu odpalam auto i znowu błąd EPC i Czujnik polozenia drazka wyboru biegu
- Staly i Sygnał blokowania zmiany biegów :zwarcie do masy nieciągły
Elektromagnes działa po wciśnięciu hamulca reaguje . Może brakuje oleju w skrzyni proszę o szybką odpowiedz auto używane do dojazdu do pracy
[ MULTI] Problem ze skrzynią biegów
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Radosław
- Rocznik: 2002
- Moje auto: S6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 CDUD 245KM
- Napęd: RWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
Sterownik wyciągnięty i suszy się jutro założę .
Jeszcze jeden problem może i nie problem . Jak rano dopalę auto zawsze czekam jak zejdzie z obrotów i wtedy jadę no i dojeżdżam do skrzyżowania puszczam gas i auto hamuje bardzo gwałtownie bez hamulca . dopóki dopóty nie zrobię ok 1 km tak się dzieje czy to normalne ?
Jeszcze jeden problem może i nie problem . Jak rano dopalę auto zawsze czekam jak zejdzie z obrotów i wtedy jadę no i dojeżdżam do skrzyżowania puszczam gas i auto hamuje bardzo gwałtownie bez hamulca . dopóki dopóty nie zrobię ok 1 km tak się dzieje czy to normalne ?