Powrót do 1BE
Powrót do 1BE
Witam, bardzo potrzebuje pomocy w temacie. Otóż mam obecnie sprężyny Eibachy i - 30 mm o ile nie krótsze. I chciał bym wrócić do oryginału czyli 1BE bo trochę wadzę przednim zderzakiem w różnych sytuacjach. I o ile zamówiłem sobie do tyłu sprężyny o tyle do przodu nie mogę nigdzie znaleźć. Znacie może jakieś odpowiedniki ? Bardzo bym prosił o info. 1.9 tdi FWD, z przodu klasy ciężaru nie znam... no i fura sedan. Ale to raczej nie ma wpływu. Pozdrawiam i z góry dzięki
Nie pomogę ale mam prośbę. Wrzucisz jakąś fotkę jak wygląda samochód na -30 bo ja planuje na wiosnę obniżyć i chcę zobaczyć jak bardzo jest obniżony skoro wadzisz przodem. U mnie brat ma A4 B6 na gwincie i jakoś jeździ nawet przez progi zwalniające więc zastanawiam się jak to jest u Ciebie. A ile chcesz za komplet sprężyn jak już wymienisz te swoje?
Zawieszenie 1BE to jest zawieszenie SPORT i nie jest -30! I nie trze się na takim zawieszeniu, jest trochę nizej (a6 c6 jest na sporcie -20) ale głownie to jest utwardzone w porównaniu do standardu. Szukaj zamiennika do zawieszenia 1BE sport , ciężko dostać ale można znaleźć tylko musisz szukac z oznaczeniem : Zawieszenie sport! Przejrzyj katalog lesjofors! Oni maja do każdego zawieszenia sprężyny.