Parktronic wariuje
-
- Forum Audi A6 / A7
Parktronic wariuje
Gdy wrzucam wsteczny, moj parktronic zaczyna wariowac tzn. "pipie"
jak zwariowany, nawet jak za nim nic nie stoi. Co moze byc z nim nie tak ?

- Mazdomania
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Gosia
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 4.2 326KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
Podłącze się pod temat.
W mojej A6 C6 FL padł chyba lewy przedni czujnik. Początkowo raz na jakiś czas parktronic się nie załączał i wówczas VAG pokazywał "sporadyczne zwarcie", a teraz brak łączności/komunikacji. Cały czas ten sam czujnik, przedni lewy.
Chcę go teraz wymienić albo chociaż sprawdzić czy może kostka jest dobrze podłączona. Jest szansa dobrać się do niego bez zdejmowania zderzaka? Od nadkola już próbowałem nie da rady... Jest jakiś inny sposób(może kratka od halogenu)?
Drugie pytanie, czy jeśli kupię czujnik na allegro czarny to muszę go lakierować skoro mam czarny kolor auta?
W mojej A6 C6 FL padł chyba lewy przedni czujnik. Początkowo raz na jakiś czas parktronic się nie załączał i wówczas VAG pokazywał "sporadyczne zwarcie", a teraz brak łączności/komunikacji. Cały czas ten sam czujnik, przedni lewy.
Chcę go teraz wymienić albo chociaż sprawdzić czy może kostka jest dobrze podłączona. Jest szansa dobrać się do niego bez zdejmowania zderzaka? Od nadkola już próbowałem nie da rady... Jest jakiś inny sposób(może kratka od halogenu)?
Drugie pytanie, czy jeśli kupię czujnik na allegro czarny to muszę go lakierować skoro mam czarny kolor auta?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Nie wiem jak jest w FL (ale raczej tak samo bo zderzaki sa kompatybilne) i te srodkowe czujniki (ktore sa w okolicy tablic rejestracyjnych) idealnie wychodza na belke ( i sa nawet inne, zlaczke maja obrocona o 90 stopni).siwus71 pisze:Podłącze się pod temat.
Pomijajac to - mialem podobny problem, tyle tylko ze minelo pol roku nim sie za to zabralem i sie nauczylem jezdzic bez pdc (teraz mnie denerwuje) mialem pekniety jeden kabelek. Czujnik czasami dzialal czasami nie.