Sklep Ipart
Sklep
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive

Parktronic wariuje

Nadwozie
ODPOWIEDZ
Auditoaudi
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Parktronic wariuje

Post autor: Auditoaudi » 28 paź 2015, 17:45

Gdy wrzucam wsteczny, moj parktronic zaczyna wariowac tzn. "pipie" ;p jak zwariowany, nawet jak za nim nic nie stoi. Co moze byc z nim nie tak ?

Awatar użytkownika
Mazdomania
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Gosia
Rocznik: 2001
Moje auto: S6 C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 4.2 326KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna

Post autor: Mazdomania » 28 paź 2015, 18:55

Któryś czujnik padł. Podłącz VAG-a, a będzie wiadomo który.

Audi A7 Klub

Post autor: Audi A7 Klub » 30 paź 2015, 15:32

Auditoaudi, Jak nie masz waga to tak na szybko możesz sprawdzić działanie czujników w ten sposób :

uruchamiasz przyciskiem P parctronic, wychodzisz z auta i dotykasz palcem każdego z czujników. Jak będziesz czuł i słyszał takie "cykanie" to czujnik jest sprawny :)

siwus71
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: siwus71 » 11 lis 2015, 12:15

Podłącze się pod temat.

W mojej A6 C6 FL padł chyba lewy przedni czujnik. Początkowo raz na jakiś czas parktronic się nie załączał i wówczas VAG pokazywał "sporadyczne zwarcie", a teraz brak łączności/komunikacji. Cały czas ten sam czujnik, przedni lewy.

Chcę go teraz wymienić albo chociaż sprawdzić czy może kostka jest dobrze podłączona. Jest szansa dobrać się do niego bez zdejmowania zderzaka? Od nadkola już próbowałem nie da rady... Jest jakiś inny sposób(może kratka od halogenu)?
Drugie pytanie, czy jeśli kupię czujnik na allegro czarny to muszę go lakierować skoro mam czarny kolor auta?

rafal_m
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Robert
Rocznik: 2005
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Avant
Silnik: 3.0 220KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: S-tronic
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: rafal_m » 12 lis 2015, 07:23

siwus71 pisze:Podłącze się pod temat.

W mojej A6 C6 FL padł chyba lewy przedni czujnik. Początkowo raz na jakiś czas parktronic się nie załączał i wówczas VAG pokazywał "sporadyczne zwarcie", a teraz brak łączności/komunikacji. Cały czas ten sam czujnik, przedni lewy.

Chcę go teraz wymienić albo chociaż sprawdzić czy może kostka jest dobrze podłączona. Jest szansa dobrać się do niego bez zdejmowania zderzaka? Od nadkola już próbowałem nie da rady... Jest jakiś inny sposób(może kratka od halogenu)?
Drugie pytanie, czy jeśli kupię czujnik na allegro czarny to muszę go lakierować skoro mam czarny kolor auta?
Nie wiem jak jest w FL (ale raczej tak samo bo zderzaki sa kompatybilne) i te srodkowe czujniki (ktore sa w okolicy tablic rejestracyjnych) idealnie wychodza na belke ( i sa nawet inne, zlaczke maja obrocona o 90 stopni).
Pomijajac to - mialem podobny problem, tyle tylko ze minelo pol roku nim sie za to zabralem i sie nauczylem jezdzic bez pdc (teraz mnie denerwuje) mialem pekniety jeden kabelek. Czujnik czasami dzialal czasami nie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl