Witam wszystkich. Czytałem troszeczkę forum, ale niestety takiego problemu jak mój nie znalazłem.
A więc tak.
Pojechałem sobie na myjnie ręczną. Dosyć intensywnie myłem przód samochodu zwłaszcza tą kratkę. Wsiadłem wszystko fajnie przejechałem kilka kilometrów zaczęła mi migać kontrolka od świec, zatrzymałem się, zgasiłem. Po jakichś 30 minutach postoju, wsiadłem pojechałem dalej. Kontrolka dalej migała, lecz teraz zauważyłem że silnik pracuje nie równo. Obroty skaczą, skrzynia niebardzo chce zmieniac regularnie biegi. No i zaniepokojony już sobie stanąłem na lewoskręt i samochód zgasł. No i jak wtedy zgasł, tak odpalić nie chce. Kręci normalnie, ale niestety nie załapuje. Co może być przyczyną? Czy woda się gdzieś dostała czy w czymś innym leży problem?
[ AKE 2.5 180 KM] Problem z odpaleniem
Ciąg dalszy historii. Dzisiaj pojechałem zalać paliwo z kanistra i zalalem 15 litrów przekrecam stacyjke, zacząłem się cieszyć bo zauważyłem że kontrolka od świec zaczęła się normalnie palić a nie gasnąc od razu, no i myśląc że odpali silnik kręcił strasznie słabo. Tak jakby akumulator był za słaby. No to przyjechałem do domu naladowalem akumulator zawiozlem tam i wsadzilem. Myśląc że odpali samochód zachowywał się tak jak dnia poprzedniego czyli kręci normalnie ale nie zalapuje. Stąd moje pytanie. Bo nigdy akumulator nie siadal mi z dnia na dzień. Może poszło jakieś zwarcie? Jak myślicie?
Było:
A6 C5 Avant 2.5 TDI 180hp Quattro TIP
Jest:
A6 C6 Avant 3.0 TDI ~290hp Quattro TIP
A6 C5 Avant 2.5 TDI 180hp Quattro TIP
Jest:
A6 C6 Avant 3.0 TDI ~290hp Quattro TIP
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
Witam wszystkich, pozwolę sobie wrzucić pięć groszy; przyczyna leży w pompie paliwa - jest tam smok który potrafi się przytkać. trzeba wyjąć pompę wyczyścić i będzie OK ( chyba że padła na amen i 1200pln nie twoje bo tyle kosztuje nowa ) mrugająca kontrolka świec oznacza uszkodzenie w układzie paliwowym, ale gdy padnie pompa wtryskowa odczytasz to tylko na VAG-u bez paniki