Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Allroad C5 1.8T bez pneumatyki-problem z amorkami i spręnami

Zawieszenie
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
marek_gnd
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Allroad C5 1.8T bez pneumatyki-problem z amorkami i spręnami

Post autor: marek_gnd » 10 wrz 2015, 20:10

Panowie!
Mam karoserię Allroada z silnikiem 1.8T z mojej poprzedniej a6c5. Pneumatyka była w opłakanym stanie więc poszła w siną dal. Włożyłem zwykłe zawieszenie Comfort z mojej starej C5, bo moje miało nalatane może 6kkm. Ale autko stoi troszkę za nisko. Chciałem kupić, kit ze springami Arnotta, ale jest cholernie drogi. Na alledrogo są kity o połowe tańsze od arnotta i mają takie same dystanse podwyższające jak Arnott, ale... Tak czy siak są to springi i amorki do 2.5TDI czy 2.7Bit. Moje pytanie, założenie takiego kitu nie będzie wpływało negatywnie na właściwości jedne? Przód nie będzie stał jak koza? Zresztą trochę szkoda mi mojego prawie nowego zawiasu, przypadkiem nikt nie wie kto może produkuje takie dystanse do sprężyn i amorków jak produkuje arnott?
Jaka jest różnica w masie pomiędzy silnikami 1.8T a 2.5TDI/2.7BiT?
Ucinając pytania typu "po co?" i teksty że to "zbezczeszczony allroad". Wygląd allroada mi się podoba, ale nie jara mnie pneumatyka ani diesel, ponadto wychodzę z założenia, że lepiej mieć zadbane 1.8T niż dojechane 2.7Bit (z całym szacunkiem do tego silnika, bo jest chyba jedną z najlepszych jednostek jakie audi wypuściło, ale wyrwać zdrowe 2.7BiT to jak wygrać w lotka).
Miał ktoś podobny problem?
Wie może ktoś jak mi pomóc?( kupno pneumatyki odpada):)

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja