Na początku proszę o łagodne potraktowanie mojego tematu, ponieważ nie umiem jednoznacznie sam stwierdzić na podstawie innych tematów na tym forum, co dolega mojej Audicy.
Od pewnego czasu silnik przy niskich obrotach po prostu zamula - gaz do dechy i nic, dopiero później przy ok 2000rpm dostaje kopa, dawniej to od najniższych ciągnął.
Sprawdzałem już VAG'iem, jednak testów dynamicznych nie mogę zrobić, ponieważ mam chyba padnięty termostat i temp. płynu jest poniżej 70°. Wyciągałem też przepływkę, jechałem również z odpiętą, jednak moc ta sama.
Zauważyłem jednak, że sztanga od zaworu EGR (przepraszam jeśli mylę nazwy części) w ogóle się nie porusza na biegu jałowym, a na innym forum widziałem filmik, w którym sztanga cyklicznie co kilkanaście sekund porusza się góra-dół na jałowych obrotach. W VAG'u jeśli dobrze pamiętam wartość N75 czy coś takiego była ciągle stała - 76,1% choć powinna się zmieniać (tak bynajmniej czytałem)?
Proszę o pomoc o jakieś wskazówki, co powinienem dokładnie jeszcze raz sprawdzić i przetestować.
Dziękuję za odpowiedź,
Pozdrawiam!
[ Dodano: 2009-03-07, 12:11 ]
Dzisiaj byłem w garażu trochę "pogrzebać" przy aucie