Witam, mam pytanie - ma ktoś doświadczenie z chipowaniem silnika 3,2 FSI?
Proszę o podzielenie się opiniami czy to warto to zrobić. Dodatkowo jeśli ktoś zna jakiś dobry zakład w Krakowie to również proszę o info.
Pozdrawiam
[ AUK 3.2 256 KM] tunning silnika
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Samo zalozenie kompresora to dopiero wierzcholek gory lodowej, znajdz mi chodz jednego madrego ktory podejmie sie zrobienia nowego softu do SIMOS"a za ludzkie pieniadze.... pomine juz tutaj inne walki rozrzadu czy kompletnie inna idee sterowania w silnikach TFSI wzgledem FSI (3.0 <=> 3.2). Gra nie warta swieczki... bardziej sie oplaca sprzedac 3.2, pieniadze ze sprzedazy i te zaoszczedzone na tuningu przeznaczyc na zakup s6/rs6. Taki tuning 3.2 na kompresor, to jest spokojnie wydatek rzedu 20 tys zlotych, a podejrzewam ze skonczy sie to ze to bedzie dopiero przedsmak, bo zaczna sie wymiany tlumikow, pomp, wtryskow i kilku innych rzeczy.metyoo pisze:Zakładając kompesor przyrosty mocy będą znaczne, ale fakt taki, że tanio nie będzie, a byle grzebek z kabelkiem i bazą gotowców na pendrajwie polegnie w przedbiegach.0x4B25A pisze:za duży koszt w połączeniu z niskim zyskiem mocy...