Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Demontaż progu bagażnika sedan

Wnętrze
ODPOWIEDZ
igor0111
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Demontaż progu bagażnika sedan

Post autor: igor0111 » 03 lip 2015, 20:36

Witam, ostatnio zaobserwowałem, że uszczelka dookoła klapy bagażnika w moim sedanie jest odgnieciona w okolicy zamka. Widać, że leży nie tak jak powinna i chciałem to poprawić, ale nie wiem w którą stronę pociągnąć sam próg. Odkręciłem uchwyty do bagażu (2 szt- 4 śruby na krzyżak) i śruby (2 szt) wkręcone przez próg od strony oparcia. I na tym koniec. Próg się wygina ale nie chce puścić. Czy jest tak samo zamontowany jak w A4 czyli trzeba pociągnąć do góry? Wolę zapytać niż na pałę ciągnąć. Wielkie dzięki za pomoc
Uważam, że jak mam audi to jestem lepszy :)

axe
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Robert
Rocznik: 2011
Moje auto: A6 C7
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.0TDI CGLC 177KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel

Re: Demontaż progu bagażnika sedan

Post autor: axe » 03 lip 2015, 23:37

igor0111 pisze:Witam, ostatnio zaobserwowałem, że uszczelka dookoła klapy bagażnika w moim sedanie jest odgnieciona w okolicy zamka. Widać, że leży nie tak jak powinna i chciałem to poprawić, ale nie wiem w którą stronę pociągnąć sam próg. Odkręciłem uchwyty do bagażu (2 szt- 4 śruby na krzyżak) i śruby (2 szt) wkręcone przez próg od strony oparcia. I na tym koniec. Próg się wygina ale nie chce puścić. Czy jest tak samo zamontowany jak w A4 czyli trzeba pociągnąć do góry? Wolę zapytać niż na pałę ciągnąć. Wielkie dzięki za pomoc
trzymaja go jeszcze metalowe klipsy jak i wiekszosc tapicerki
po wykreceniu wkretow trzeba energicznie pociagnac...
--
Pełne ambiente QQ2
HeadUp KS1
Fotochrom 5SJ
Homelink VC1
Elektryczna pokrywa 4E7

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja