Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Pendrive muzyka i trzeszczenie głośników

Car Audio
ODPOWIEDZ
exotic95
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Pendrive muzyka i trzeszczenie głośników

Post autor: exotic95 » 29 cze 2015, 18:40

Witam. Przesiadłem się z poczciwej laguny I do A6 C6 (2005) i mam pewien problem. Jestem melomanem i chciałbym mieć możliwość odtwarzania muzyki z pendrive albo chociaż z AUX'a
Zależy mi abym przy tym nie był stratny na dżwięku czy głośności. Pomyślałem nad zmianą zmieniarki na jakąś która ma wejście USB, takowe latają już na allegro od 200 zł i byłbym w stanie zrobić to chyba własnoręcznie. Czy taka opcja ma sens? Jest jeszcze jakaś alternatywa? Słyszałem o systemie AMI, jednak byłbym wdzięczny jeżeli ktoś by mi w skrócie wyjaśnił czy mam możliwość zainstalowania takiego systemu, jakie byłyby koszta jeżeli robiłby to zakład który się na tym zna i jak taka opcja ma się do mojej propozycji ze zmieniarką. Jeżeli potrzebne są jakieś dodatkowe informacje to od razu napisze je. Pozdrawiam

@edit
Mam jeszcze jeden problem, muzyka z radia jest czyściutka, jednak gdy włączam płytę ze zmieniarki głośniki lekko trzeszczą, w pewnym topicu na tym forum wyczytałem, że to wina cd changera i tu pytanie, ile kosztowałaby mnie zmiana zmieniarki do mojej A6? ew. naprawa... wystarczy zajść do zwykłego elektronika czy musi być to wyspecjalizowany pan od samochodów? I czy słuchanie muzyki na większym volume z tym trzeszczeniem może mieć negatywny wpływ na same głośniki?

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja