Komputer pokładowy świruje, lampki wnętrza się nie gaszą
Komputer pokładowy świruje, lampki wnętrza się nie gaszą
Witam. Dziś w trasie zacząłem miewać problemy z elektryką. Zaczęło się od tego, że zaczęło rytmicznie mrugać oświetlenie kabiny. Zapala się, gasi, zapala się itd. Za chwilę przestały działać szyby, padł bezpiecznik. Po wymianie na nowy znów to samo. Wsadziłem najmocniejszy i trzyma. Teraz światła w kabinie palą się cały czas, a komputer pokazuje, że mam otwarte wszystkie drzwi i tak samo. Raz pokazuje, że wszystkie drzwi otwarte, a za chwilę jest wszystko ok i po kilku minutach wraca. Odpinałem akumulator, ale nic nie pomogło. Czy ktoś się z takim czymś spotkał? Bo bardzo mnie to zdziwiło
Po pierwsze, jeżeli pali ci bezpiecznik, to nie wsadza się najmocniejszego... wyjmij go, bo masz ryzyko że samochód ci spłonie.
Po drugie, wpisz w szukajce "Moduł komfortu" i postępuj zgodnie z instrukcjami. Było przerabiane na forum milion razy.
I powtarzam jeszcze raz: BEZPIECZNIKÓW NIE WATUJEMY, NIE ZAMIENIAMY NA MOCNIJESZE, NIE KOMBINUJEMY JAK SIĘ NIE ZNAMY!!!!!!!!!!!!!!!
I z tym spaleniem samochodu nie żartuje - jeśli pali bezpiecznik, znaczy że jakiś obwód jest przeciążony, to znaczy że się grzeje, w najgorszym wypadku iskrzy.
Po drugie, wpisz w szukajce "Moduł komfortu" i postępuj zgodnie z instrukcjami. Było przerabiane na forum milion razy.
I powtarzam jeszcze raz: BEZPIECZNIKÓW NIE WATUJEMY, NIE ZAMIENIAMY NA MOCNIJESZE, NIE KOMBINUJEMY JAK SIĘ NIE ZNAMY!!!!!!!!!!!!!!!
I z tym spaleniem samochodu nie żartuje - jeśli pali bezpiecznik, znaczy że jakiś obwód jest przeciążony, to znaczy że się grzeje, w najgorszym wypadku iskrzy.
Więc tak. Zauważyłem, że wstając z fotela kierowcy jest ok, siadając na niego komputer szaleje i odwrotnie, więc coś musi być w obrębie fotela kierowcy. Pod fotelem są jakieś wtyczki. Gdy jedną odpiąłem problem całkowicie znikł. Fotel grzeje, pompuje i reguluje się elektrycznie tak jak z podpiętą wtyczką, więc nie mam pojęcia za co ona odpowiada, ale problem ustąpił
- Audi A6 Warsztat
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Zbigniew
- Rocznik: 2008
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI CAHB 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Tylko że pod fotelem kierowcy jest moduł komfortu, więc pewnie trzeba wyjąć fotel i sprawdzić kable i wtyczki dochodzące do modułu (pod wykładziną).
Tata - 80 B4 SEDAN 1Z + A6 C5 SEDAN AWX
brat - A4 B5 AVANT AFN -> A6 C5 AVANT AVF
ja - Było A6 C5 SEDAN AWX (Przekazane Tacie)
Jest: Czarne A6 C5 AVANT AVF
OOOO ..... mamy w genach
Jeśli pomogłem --> naciśnij "Pomógł"
brat - A4 B5 AVANT AFN -> A6 C5 AVANT AVF
ja - Było A6 C5 SEDAN AWX (Przekazane Tacie)
Jest: Czarne A6 C5 AVANT AVF
OOOO ..... mamy w genach
Jeśli pomogłem --> naciśnij "Pomógł"