Witam
Mam problem z skrzynią wrzucając R działa normalnie, jednakze wrzucajac D auto stoi jakby coś je trzymało dodając mocniej gazu słychac szarpniecie i auto wprowadza sie w tryb awaryjny wyskakuje blad 17114 (nieprawidłowe przełożenie brak osprzętu/ niezwiązane ze sprzętem) auto rusza jedzie 10km/h nic wiecej. Dodatkowo po dodaniu gazu słychać swist dobiegający jakby z pod silnika i jakiś smrud plus dymek jakby jakiegos płynu. Ktoś wie co mogło paść?
Z góry dzięki za Pomoc
[S6 AQJ 2000] Problem z skrzynią
- Mazdomania
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Gosia
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 4.2 326KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
Witam wszystkich serdecznie! Tak jak w temacie mój problem jest związany ze skrzynią tiptronic. Nigdzie nie udalo mi sie znalezc podobnego problemu tak wiec piszę z nadzieją ze ktos wie o co chodzi. Przy normalnej jezdzie tzn nie deptanie do konca skrzynia pracuje bardzo dobrze, problem pojawia sie przy mocnym wciśnieciu pedalu gazu, przy 4500 obr/min szarpie jak szalona i nie zmienia biegu dopoki nie zdejme nogi z gazu. Problem dotyczy przelozenia z 3 na 4 i 4 na 5 to samo w drogą strone podczas redukcji. Test na piątym biegu przy 200km/h gdzie jest mniej wiecej 45000 obr/min wykazal ten sam problem, szarpie. Dodam ze skrzynia byla rozebrana wyczyszczony uklad sterownikow zmieniony olej itp, nic nie pomoglo