Od dwóch tygodni jestem właścicielem wymarzonej V8. W Polsce od lutego, jestem drugim właścicielem, jazda tym smokiem jest niewyobrażalna.
Fotele Recaro elektryczne
El. sterowana kierownica z pamięcia
Nawigacja ze zmieniarką cd i telewizją
Nagłośnienie Bose
Telefon satelitarny
Elektryka szyb i elektrycznie regulowana, składane lusterka
Grzane fotele przód
Grzana tylnia kanapa
Rolety szyb bocznych i tylnej
Tempomat
Szyberdach z solarem
Climatronic dwustrefowy
Na felgach 18 cali
Xenony
Czujniki parkowania tył
Fotochromatyczne lusterko wsteczne
W sumie jestem po wymianie oleju z silniku i filtrach, płukanej przepustnicy, klocki w miare nowe, nowe zawieszenie. Będzie czas i pieniądz to będę trochę dopieszczał ślicznotkę
Część zdjęć jeszcze z ogloszenia
Ostatnio zmieniony 10 wrz 2015, 21:53 przez Sanchez, łącznie zmieniany 1 raz.
W sumie technicznie to może przepustnica byłaby do wymiany bo wkurzają te wibracje z budy a co do designu to może chromy lusterka wstawić i skórę dać na odnowienie. A na tych felach mi się podoba strasznie także może być
[ Dodano: 2015-06-08, 13:29 ]
Od razu czarne tylne lampy Dectane zamawiaj mnie chwilowo na takie nie stać, ale myślę że do sierpnia takie zarzuce u siebie
No te Dectany to by podbiły Ale to na wakacje jak będzie więcej czasu
Zawsze marzyło mi się czarne A8 w czarnej skórze a tu proszę, jestem szczęsliwym posiadaczem A6 i jak za x lat to zmieniał to S6 z koncówki produkcji [ Dodano: 2015-08-01, 20:39 ]
Mały up up, dawno mnie to nie było.
A więc tak, kilka aktualnych zdjęć jak furka wygląda po dłuższym zabieganiu. Zdjęcia w trakcie i po myciu. Zdjęcia niektóry jakby ucięte bo mało miejsce do fotografowania
Fotele potraktowane dwukrotnie zestawem Gliptona do pielęgnacji i konserwacji, troche odżyły
A więc tak to się przedstawia, wiadomo ideału nigdy nie ma ale mi osobiście się podoba W tym czasie wymieniłem opony na Taurusa 235/40 ZR18, wiem że bez szału ale jak samochodem będe robił rocznie około 3-4 tys. km to nie bede szalał bo samochód jest typowo niedzielny i wiekszą cześć czasu spędza w garażu.
Wymieniłem przepustnice powietrza na używkę bo dawała się we znaki i samochód odżył kompletnie. Pojutrze będę wymieniał przód lewy wielowachacz i rozbiorę kierownicę żeby usunąć te denerwujące piski ( zmora A6 ).
Pytanie do kolegów co polecacie żeby pozbyć się takich brzydkich niedoskonałości lakieru
Co do poprawek do chcę przyciemnić szyby, a kiedyś jak bedą pieniążki to dobry wydech dokupić no i marzenie zrobić pneumatykę zawieszenia bo osłona silnika odczuwa nasze polskie progi.
I ostatnie chyba wymienię lotkę bo wygląda jak wygląda
[ Dodano: 2015-08-25, 19:09 ]
Będę zabierał się za usuwanie niedoskonałości tego typu, których mam sporo na lakierze:
Będzie to moja pierwsza zabawa z czymś takim dlatego mam pytanie
Czy do tych odprysków wystarczy sam papier ścierny+ pasta poleryzująca i zabawa z polerką? A może lepszym sposobem byłby zakup małego lakiery w spray 150ml i dalej jak w instruckji?
Kolego.....odprysk to jak sama nazwa wskazuje.....calkowity ubytek lakieru. U ciebie ten ubytek to, jak widac, nie tylko lakieru bezbarwnego, ale tez miejscami brak lakieru z kolorem. Obojetne, ktory to rodzaj ubytku.....to polerowanie nic ci nie da. Cala powierzchnie nalezy oczyscic, potraktowac papierem sciernym......pomalowac na kolor i na koniec polozyc nowa warstwe lakieru bezbarwnego.
Nie do konca rozumiem co ty chciales innego z tym zrobic
Powiem tak....te elementy karoserii, ktorych zdjecia zamiesciles, wymagaja malowania.....cale elementy. Malowanie to oprocz zaczyszczenia....... pomalowanie kolorem.....pomalowanie bezbarwnym.....a na koniec polerka.....i to nie pasta TEMPO....a na mokro np Fareklą z uzyciem niskoobrotowej polerki. Wtedy te elementy wygladac beda jak sie nalezy. Jesli masz dostep do kompresora i pistoletu malarskiego, a do tego cos tam masz ze zdolnosci manualnych, to mozesz sprobowac swoich sil ale zeby to sensownie zrobic to interwencja lakiernika jest poprostu wskazana.
Up up, dawno mnie tu nie było Długi pobyt za granicą z w międzyczasie przeprowadzka i troszkę dłubania w autku:))
Z widoku to doszło póki co przerysowanie pod blokiem ale wlepa a6 również hah
Od końca 2015 do teraz zrobione m. in :
-półosie przód wymienione
- spawanie układu wydechowego
- nowy przepływomierz, świece
- wstawione używka przepustnica
- klocki przód, klocki tył, tarcze tył, przerowdy hamulcowe elastyczne tył
- naprawione radyjko, już nic nie wylewa
- nowy podnośnik szyby prawej przód, zacinał się aż padł na dobre i zostałem z niedomknietą szybą
Również okazało się, że są tylko puste obudowy od katalizatorów, więc w ich miejsce dołożyłem strumienice, fajnie mruczy