Witam,
Audi A6 C5 1998 1.9 TDI 110K AFN.
Od pewnego czasu słychać świst podczas włączania się turbiny w okolicach kierownicy. Zaczyna się on od 1800 obr..Dźwięk tak jakby lewe powietrze uciekało gdzieś w okolicach środka kokpitu. Podobny dźwięk słychać przy maksymalnym skręcie kierownicy (wspomaganie). Czy ktoś wie co to może być. Auto lekko straciło na mocy. Auto mam od półtora miesiąca i z początku się tak nie działo. Czy ktoś wie co to może być?
PS. Który bezpiecznik jest od świateł przeciwmgielnych?
Pozdrawiam
[ AFN 1.9 110 KM] Świst w okolicach kierownicy.
Witam,
Wszystkie cztery połaczenia sprawdzilem i w zadnym nie ma dziury. Dodatkowo zauważyłem, że auto stało sie mułowate i lekko trzesie sie silnik na luzie. Z poczatku tego nie bylo. O wiele glośniej w środku podczas jazdy. Tak jakby silnik sie meczyl. W ogole nie korzystal z turbiny.
[ Dodano: 2015-06-04, 20:33 ]
+ dodatkowo zauważyłem dziś dosyć sporo oleju na górnej pokrywie silnika. Wydobywa się z miejsca ktore zaznaczylem na zdjeciu na zielono. Co moze byc tego przyczyna i co to za czesc?
![Obrazek]()
Wszystkie cztery połaczenia sprawdzilem i w zadnym nie ma dziury. Dodatkowo zauważyłem, że auto stało sie mułowate i lekko trzesie sie silnik na luzie. Z poczatku tego nie bylo. O wiele glośniej w środku podczas jazdy. Tak jakby silnik sie meczyl. W ogole nie korzystal z turbiny.
[ Dodano: 2015-06-04, 20:33 ]
+ dodatkowo zauważyłem dziś dosyć sporo oleju na górnej pokrywie silnika. Wydobywa się z miejsca ktore zaznaczylem na zdjeciu na zielono. Co moze byc tego przyczyna i co to za czesc?