A6 C5 [1.8T quatrro] - Wał napędowy do wymiany. Jaki wał?
A6 C5 [1.8T quatrro] - Wał napędowy do wymiany. Jaki wał?
Witam,
panowie mam jeden temat. Okazało się, że wał w mojej A6 C5 (99rok) na do wymiany przegłub oraz podporę. Za całość mam zapłacić 1000zł u specjalistó od wałów napędowych (oni też dali diagnozę).
Mam teraz do wyboru albo to robię za tą kwotę albo szukam używki na 14-dniowej gwarancji i sprawdzam.
Chciałbym spróbować z używką ale mam kłopot gdyż mechanik odczytał taki kod na wale:
4B0521101M - nie mogę nigdzie znaleść takiego kodu np na allegro. Znalazłem podobny kod 4B0521101N (tylko na końcu jest literka N (może źle odczytał)
w tym z literką N są wały z aut 2,5 w quatrro. Pytanie jest takie czy to będzie pasować?
Czy są jakieś inne oznaczenia które będą pasować w 100% do mojego samochodu.
Proszę o pomoc bo auto jest unieruchomine i mam do wyboru wydać 1000zł lub pobiwać się z używkami w cenie 200-500zł.
z góry dziękuje.
panowie mam jeden temat. Okazało się, że wał w mojej A6 C5 (99rok) na do wymiany przegłub oraz podporę. Za całość mam zapłacić 1000zł u specjalistó od wałów napędowych (oni też dali diagnozę).
Mam teraz do wyboru albo to robię za tą kwotę albo szukam używki na 14-dniowej gwarancji i sprawdzam.
Chciałbym spróbować z używką ale mam kłopot gdyż mechanik odczytał taki kod na wale:
4B0521101M - nie mogę nigdzie znaleść takiego kodu np na allegro. Znalazłem podobny kod 4B0521101N (tylko na końcu jest literka N (może źle odczytał)
w tym z literką N są wały z aut 2,5 w quatrro. Pytanie jest takie czy to będzie pasować?
Czy są jakieś inne oznaczenia które będą pasować w 100% do mojego samochodu.
Proszę o pomoc bo auto jest unieruchomine i mam do wyboru wydać 1000zł lub pobiwać się z używkami w cenie 200-500zł.
z góry dziękuje.
- xpbit
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Łukasz
- Rocznik: 2011
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 CDUC 245KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
podpinając się pod temat sam bym kupił najlepiej wał ale na moim nie ma już naklejki z numerem i nie mam pojęcia jak poszukać taką używkę
czy to po VINie można jakoś ogarnąć czy każdy wał od manualnej 5biegowej skrzyni będzie pasował ?
kombi a sedan się czymś różni ?
pozdrawiam
[ Dodano: 2015-06-21, 13:06 ]
mógłby ktoś podać jakie NR wałów pasowałyby do mojego auta
manual w sedanie a i tak numery się różnia
ilość frezów na przegubach we wszystkich wałach była taka sama
Pozdrawiam

czy to po VINie można jakoś ogarnąć czy każdy wał od manualnej 5biegowej skrzyni będzie pasował ?
kombi a sedan się czymś różni ?
pozdrawiam

[ Dodano: 2015-06-21, 13:06 ]
mógłby ktoś podać jakie NR wałów pasowałyby do mojego auta

manual w sedanie a i tak numery się różnia

ilość frezów na przegubach we wszystkich wałach była taka sama

Pozdrawiam

_________________________________ Audi Quattro______________________________
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Rocznik: 1997
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.8T AJL 180KM
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
ilość frezów jednakowa dla wszystkich wałów od b2 do c5 a przegób to napędowy wewnętrzny od scorpio sierra tipo należy zastosować ori osłónę lub kupić przegób wału do audi z allegro dla samej osłony bo on długo nie pochodzi
ggeneralnie jest problem z dostępnością markowych przegóbów do tych aut a niemarkowe do wału audi nie spisują się ok (można jedynie wykorzystać ich osłonę -jest krótka i w metalowej obudowie tak jak ori
ja zdobyłem ruwill i jest ok coś ok 120 zł osłonę wykorzystałem starą ori
ggeneralnie jest problem z dostępnością markowych przegóbów do tych aut a niemarkowe do wału audi nie spisują się ok (można jedynie wykorzystać ich osłonę -jest krótka i w metalowej obudowie tak jak ori
ja zdobyłem ruwill i jest ok coś ok 120 zł osłonę wykorzystałem starą ori
- xpbit
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Łukasz
- Rocznik: 2011
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 CDUC 245KM
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
problem w tym że już raz regenerowałem i efekt był taki że chwila i się wszystko zesrałopavel44 pisze:Zregeneruj i miej spokój na 200000 km

no i codziennie potrzebuję auta a pytanie gdzie jak i w jakim czasie by to regenerowali i na jakich częściach skoro do tego nie ma zamiennych cześci

najlepiej kupiłbym używkę w dobrym stanie tylko jest problem bo na moim wale nie mam naklejki z NR części i nie wiem jak poszukać na allegro wał do mojego żeby to pasowało

i nie wiem jak to teraz zrobić żeby dobrać wał do tego

_________________________________ Audi Quattro______________________________