Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C5 2.8 Q] Tiptronic - buczenie przy 1500 obrotów

Układ napędowy i skrzynie biegów
ODPOWIEDZ
EmVOO
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[A6 C5 2.8 Q] Tiptronic - buczenie przy 1500 obrotów

Post autor: EmVOO » 27 kwie 2015, 19:14

Witam.

Od niedawna jestem posiadaczem skarbonki zwanej A6 C5 Avant z silnikiem 2.8 i napedem Quattro,i na chwile obecna nieco zaluje tej decyzji,gdyz mam z nia same problemy. Duzym problemem jest zachowanie skrzyni biegow - nie dziala plynie. Przy niskich biegach dziala ok,natomiast wydaje mi sie ze 4 bieg jest bardzo krotki i od raazu przeskakuje w 5. Przy 5 biegu redukuje prawie zawesze do 3 przy przyspieszaniu,oraz przy 5 biegu na niskich obrotach czuc drgania (jazda bez uzycia pedalu gazu). Przy podkreceniu obrotow do 2000 problem znika. Dostalem juz diagnoze od "specjalisty" przez telefon (sic!) ze skrzynia do wymiany,2000 zl. Czy ktoś z Was ma moze inne pomysly? Zastanawia mnie sprzeglo - moze wymiana samego sprzegla naprawi sytuacje? Nie chce wydac wszystkich pieniedzy na jedna naprawe,bo niestety jeszcze jedna przynajmniej sie szykuje...

Pozdrawiam

radzio85
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: radzio85 » 27 kwie 2015, 21:56

Jak już się dostaniesz do sprzęgła (konwertera) to rewizję skrzyni możesz zrobić przy okazji. Powiem szczerze, że ja zaczął bym od czyszczenia sterownika hydraulicznego, przynajmiej skrzyni nie trzeba do tego wyciągać.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja