Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Podświetlenie podłogi pod nogami

Koła, spojlery, grille, lotki, blendy z pominięciem rezania.
Burman
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Podświetlenie podłogi pod nogami

Post autor: Burman » 11 kwie 2015, 23:40

Witam. Mam kilka pytań gdyż chciałbym zrobić podświetlenie nóg z przodu na miejscu kierowcy oraz pasażera. Gdzie podpiąć plus by włączało się i wyłączało zawsze z światłami w środku jeśli chodzi o otwieranie drzwi, oraz idzie zrobić dodatkowo by dało się włączać włącznikiem podczas jazdy by było widniej w samochodzie podczas nocy ? Poleciłby ktoś jakiś pasek ledowy z allegro lub innej strony do tego celu ? :D

pchela94
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: pchela94 » 13 kwie 2015, 20:45

Ja jak robiłem to podpiąłem się pod kostke od świateł. Jak włączałem pozycje to się zapalały.

Burman
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Burman » 13 kwie 2015, 21:06

No jest to dobre wyjście ale fajnie byłoby gdyby to świeciło się też przy otwieraniu drzwi jak zwykłe światła kabinowe a za razem gdyby dało się też tak, że można podczas jazdy włączyć. Myślałem nad podpięciem się pod lampki w środku ale zaś ciągle świecące te lampki by włączyć podświetlenie to niezbyt fajny pomysł.

mrporpoise

Post autor: mrporpoise » 13 kwie 2015, 22:38

Burman, Potrzebujesz przełącznik I-O-II. Zależnie od potrzeb wtedy robisz sobie że w pozycji I masz włączone cały czas, W pozycji II masz Auto (czyli np. podpięte pod pozycyjne albo spięte z lampką) a w pozycji O masz po prostu wyłączone. Proste do zrobienia, kwestia wybrania przełącznika który ci się podoba i jakoś pasuje do wnętrza. Szczerze mówiąc to bym to zrobił przez jakiś przekaźnik, żeby jednak odseparować nowy układ od oryginalnego elektrycznie.

Pozdrawiam

Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Tuning wizualny”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja