Dziś pierwszy raz spotkał mnie następujący problem który wydaje się dosyć poważny.
Zaznaczałem ze wcześniej nie było kompletnie żadnych symptomów.
Odpaliłem zapłon i ruszam, i skrzyna na D nie zmienia biegu z jedynki, żadnego błędu przy tym, wiec zrobiłem to łopatkami i ruszyło. Stanąłem w miejscu zgasiłem samochód chciałem wyciągnąć kluczyk - zassało go na amen! Uruchomiłem kolejny raz zapłon i się zaczęło, nie przełącza biegów z 1 na 2 i z 2 na 3, manualnie wszystko śmiga, za chwile zaczęła mrugać kontrolka rozgrzewania świec (doczytałem ze to jakiś błąd sterowania silnika), a do tego stałe pali się kontrolka esp i ciagle pali się rownież kontrolka adaptuje air suspension (ta żółta ikonka samochodu i dwie strzałki na podwoziu w gore i dół).
Rozllaczylem akumulator to samo, kluczyk ciagle siedzi nie mogę go wyciagnac, na wyswietlaczu komputer normalnie przełącza wszystkiezmieny na skrzyni ale kluczyk zablokowany jakby była ustawiona na D. Aha problem z biegami na S rownież występuje.
Co to za chloerstwo.

Przebieg 225 (oryginał, jeden wlasciciel, olej w skrzyni nie zmieniany ale cały czas chodziła perfekcyjnie).
[ Dodano: 2015-03-22, 20:22 ]
Już doszedłem do prawdopodobnej przyczyny, czujnik pedału hamulca, uszkodzene blaszki w czujniku. Pokombinowałem, światło stopu zgasło ale kontrolki nadal się palą, pewnie trzebaby usunąć błędy?