[A6 C5] Płyn Hamulcowy
[A6 C5] Płyn Hamulcowy
Witam Wszystkich serdecznie.
Mam problem ponieważ od wczoraj zauważyłem że brakuje mi płynu hamulcowego i po napełnieniu zbiorniczka dzisiaj rano znowu zapaliła sie kontrolka. Tak na oko nie moge zlokalizować miejsca z którego ucieka płyn, a nawet patrząc na podłoże pod autem nic nie widać poniewaz wszystko jest mokre i takie pytanie do was, co powinienem sprawdzic w pierwszej kolejnosci? jakieś przewody? może uda mi się to załatwic po domem nie jeżdżąc nigdzie.
Pozdrawiam
Mam problem ponieważ od wczoraj zauważyłem że brakuje mi płynu hamulcowego i po napełnieniu zbiorniczka dzisiaj rano znowu zapaliła sie kontrolka. Tak na oko nie moge zlokalizować miejsca z którego ucieka płyn, a nawet patrząc na podłoże pod autem nic nie widać poniewaz wszystko jest mokre i takie pytanie do was, co powinienem sprawdzic w pierwszej kolejnosci? jakieś przewody? może uda mi się to załatwic po domem nie jeżdżąc nigdzie.
Pozdrawiam
lepiej sprawdz te przewody, bo mi ostatnio jak hamowalem przy jakies 80km/h szczelil wlasnie ten gietki i sie zdziwilem bo pedal w podlodze a auto jedzie dalej - nie polecam taki przygod 

Gdy widze audice to kwice
a ocy mi swicol jak znice
NOWE FOTY!! lampy, felgi 18"
zapraszam do ogladania:
a6-c5-moja-pistacja-vt4386.htm
zapraszam do ogladania:
carlos ja sie opompowalem jak glupi i nic, zaczalem hamowac biegami i recznym (i musialem tak smigac przez pol miasta
)... moze po prostu mi sie wieksza dziura zrobila i nie dalo rady juz nabic cisnienia

Gdy widze audice to kwice
zapraszam do ogladania:
zapraszam do ogladania:
ja też myślałem że powinny być miedziane w tego rodzaju miejscach, ale jak zmieniałem olej, to na śrubie też była metalowa podkładka, być może dlatego iż misa jest ze stopu alu tak samo jak docisk.whitus pisze:no ja zlokalizowałem przyczyneprzy prawym tylnym kole na koncu przewodu pękły? podkładki, ale dziwne bo były metalowe a nie miedziane. Po wymianie juz nic nie ubywa płynu