Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

A6 C5 Sląsk :)

Prezentacja w/w aut.
ODPOWIEDZ
Amek_PB
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

A6 C5 Sląsk :)

Post autor: Amek_PB » 10 mar 2015, 12:10

Witam jako iż sledzę dłuższy czas forum oraz jestem posiadaczem szóstki postanowiłem się wyłonić :)
To tak :
A6 C5 2.5 Tdi
- rok 2000
- 150 KM
-z wyposażenia to chyba dużo mu nie brakuje:) tzn."Bananowe skóry"
-nawigacja
-podgrzewane siedzenia
-klima
-pełny Fis
-nagłosnienie BoSE (subwoofer juz ktos zdązył wytargać więc dorzuciłem aktywną skrzynie + soniaka i raczej więcej mi i tylnej klapie nie potrzeba)
-ASR
-elektryczna tylna roleta
To chyba wszystko :)

Auto po zakupie wyglądało tak:
(dodam ze Auto w moim posiadaniu jest 2 lata)

Obrazek

Obrazek

6 zakupiłem dokładnie w czerwcu i juz po pierwszym dniu zaczeły się przygody ... otóz auto po nocy lub dłuższym postoju nie chciało odpalic ... kręciło kręciło ale nic wiecej sie nie działo.Jako że miałem spory kawałek do poprzedniego właściciela próbowałem sam szukac przyczyny... okazało się ze był przetarty przewód z filtra paliwa do pompy i auto sie zapowietrzało ... 10 zł nowy węzyk i juz nastepnego dnia udałem się na wakacje :)

W Audi duzo nie robiłem , jakos do lutego auto było bez awaryjne (az był to dla mnie szok)
aż pewnego pieknego dnia jadąc autostradą auto zaczęło dziwnie drgac jechało maks 140 i koniec... zdązyłem tylko zjechać z autostrady usłyszłem jeden stuk ,auto zgasło a ja po otwarciu maski w drobnych kawałkach wyciągałem koło pasowe rozrządu :( do tej pory nie wiem co było przyczyną ,pasek był cały a koło w mak... 100kilometrów holowania ,warsztat i kwota z trzema zerami na rachunku.. wymienione wałki dzwigienki rolki napinacze rozrzad itd.. Zdjęć nie posiadam z napraw i tamtego czasu bo są to momenty kiedy lepiej sie do mnie nie odzywac ;)

Następnie wpadły felgi 18-stki + pomalowałem sam doły na czarny mat

Obrazek

Mineło kolejne pół roku zrobione zostało
- pomalowane wszytskie dokładki w kolor
- usunięcie wszystkich ogniskr rdzy szczególnie przy dołach drzwi
- pomalowana maska oraz przedni zderzak z racji tego ze było pełno odprysków z kamieni
Chyba poprzedni własciciel jezdził gdzies po żwirowych drogach bo to mozliwe nie jest
- wymieniłem przednie lampy plus listwy poniewaz jedna lampa była dziwnie popękana

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Sory za Zdjęcia ale to jedyne co miałem na chwile obecną:)

Plany na najblizszy czas to:
-sprezyny -40mm
-polerka felg
-polerka lakieru
-lampy in pro do tyłu
-Jezdzić bezawaryjnie
Ostatnio zmieniony 11 mar 2015, 12:37 przez Amek_PB, łącznie zmieniany 1 raz.

patryks
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Patryk
Rocznik: 2002
Moje auto: Allroad C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.7T 230KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna+LPG

Post autor: patryks » 10 mar 2015, 14:30

Witaj, ja też "prawie" ze Śląska <lol>
Fajne A6 kolor podobny jak mój i chyba środek także! - chętnie zobaczę fotki wnętrza :)
Trochę mnie "zmroziła" historia z kołem pasowym... mam nadzieję, że to odosobniony przypadek, bo pod maską sławetne 2.5TDI <uoee>

Amek_PB
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Amek_PB » 10 mar 2015, 14:33

Na dniach porobie i wrzuce jak w srodku to wygląda:)

zwykły $
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Re: A6 C5 Sląsk :)

Post autor: zwykły $ » 13 mar 2015, 08:57

Amek_PB pisze: Zdjęć nie posiadam z napraw i tamtego czasu bo są to momenty kiedy lepiej sie do mnie nie odzywac ;)
Dobre <okok>

Poza tym fajnie się czytało. Autko przyzwoite nie przesadzone . W gruncie rzeczy masz wszystko co najważniejsze porobione. Więc dbać i się cieszyć .Delikatna gleba dopełni szczęścia. Dobrze że to manual.
Pozdrawiam ziomka

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja