Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Centralny zamek z pilota

Elektryka
ODPOWIEDZ
ZaibatsuPL
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Centralny zamek z pilota

Post autor: ZaibatsuPL » 26 lut 2015, 16:52

Witam,
Jestem tutaj nowy na forum, zauważyłem na 1 stronie 2 podobne tematy o centralny, ale żaden nie jest identyczny dlatego zakładam nowy.

Problemem moim jest to że centralny zamek mi działa, aczkolwiek nie działa z pilota, próbowałem zakodować pilot i przekręcając kluczyk w drzwiach jak i w stacyjce trzymając przekręcony na zapłon i naciskając przycisk niestety bezskutecznie. Baterie zmieniałem, niestety też nie pomogło.
Co może być przyczyną? Podejrzewam moduł komfortu, aczkolwiek nie chce w ciemno kupować, dodam jeszcze że miałem kiedyś taką sytuację.. przy otworzeniu drzwi na zapalonym silniku oświetlenie podsufitki (będąc w pozycji automatycznej) włączyło się i nie chciało zgasnąć dopóki nie dałem na pozycję "0" lub nie wyłączyłem silnika, od jakiegoś czasu nie miałem tego problemu, aczkolwiek po tym stwierdzam że wina leży chyba po stronie modułu komfortu bo on odpowiada za obie rzeczy jak się nie mylę?

Moje drugie pytanie czy jeżeli kupię moduł komfortu z takimi samymi "numerami", to od razu po podpięciu będzie wszystko działać czy będę musiał coś dodatkowo kodować? (po za kluczykiem jeżeli da się go ręcznie zakodować i szybami)

Mam też od razu trzecie pytanie, czy jest może ktoś z okolicy Bytomia/Katowic mający program VAG i mogący podpiąć moje Audi, sprawdzając czy faktycznie są jakieś błędy od tego modułu? Nie znam się kompletnie na VAGu więc nie wiem czy da się to jednoznacznie ocenić, zapewne nie.. ale przynajmniej mnie to nakieruje, bo być może to wina tylko leży po stronie pilota który może być niesprawny.

Awatar użytkownika
kanar2306
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Marek
Rocznik: 2013
Moje auto: A6 C7
Nadwozie: Avant
Silnik: 3.0 TDI 313KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Diesel

Post autor: kanar2306 » 27 lut 2015, 11:12

Wina może być wszędzie(pilot,moduł komfortu,mikrostyki w zamku itd). Pierwszy krok to musi być diagnoza VAGIEM.Bez tego wymienisz pół auta a to może być jakaś mała pierdoła...
Dodam że czasem nie działa metoda kluczyk w zamku i kluczyk w stacyjce a Vagiem można bez problemu zakodowac... Szukaj kogoś z Vagiem co się na tym zna,to moja rada...

Awatar użytkownika
phpbb3 forum A6
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Forum Audi
Rocznik: 2005
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.6 ABC 150KM
Skrzynia: Manual
Kontakt:

Post autor: phpbb3 forum A6 » 27 lut 2015, 13:02

po pierwsze podłączenie kompa i diagnostyka, problemy z oświetleniem mogą być spowodowane przez padnięte lub zabrudzone mikrostyki w zamkach drzwi co może tez skutkować niemożnością zakodowania kluczyka. przerabiałem to u siebie. wymiana modułu komfortu nic nie da jeśli winne będą mikrostyki.

ZaibatsuPL
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: ZaibatsuPL » 12 kwie 2015, 20:31

Odświeżam swój wątek żeby nie zakładać nowego.

Zdiagnozowałem VAG'iem i takie błędy wyskoczyły:

Kod: Zaznacz cały

Control Module Part Number: 4B0 962 258 D  
  Component and/or Version: Zentralverriegelung D32
           Software Coding: 04673
            Work Shop Code: WSC 02325
4 Faults Found:
01366 - Opened Due to Crash Signal
        35-00 - -
00955 - Key 1
        09-10 - Adaptation Limit Surpassed - Intermittent
01562 - Right Rear Door
        59-00 - Can't Unlock
01562 - Right Rear Door
        61-00 - Won't De-Safe
W dodatku zauważyłem ostatnio.. że jak kluczykiem zamykam szyby to zamykają się wszystkie, natomiast przy otwieraniu nie otwiera lewej tylniej, co myślę że jest powiązane z oświetleniem i centralnym z pilota (guzikami).
Dodam że próbowałem zakodować kluczyk w grupie 35 bloku "21" dodawałem kluczyk bo było 0 i nie reagowało na kluczyk zostawało 0 przy zapisanych kluczykach..

Co do błędów które wyskoczyły to jak widać drzwi i pilot.. Czytałem na forum żeby sprawdzić mikrostycznik w drzwiach, a bardziej skłaniam się ku modułowi.. co poradzicie odnośnie tych błędów i objawów?

edit: czy da się jakoś sprawdzić czy pilot jest sprawny? Bo może to że nie da się zakodować to wina pilota...

Awatar użytkownika
kanar2306
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Marek
Rocznik: 2013
Moje auto: A6 C7
Nadwozie: Avant
Silnik: 3.0 TDI 313KM
Skrzynia: Tiptronic

Post autor: kanar2306 » 12 kwie 2015, 22:33

Problem może leżeć w błędzie 01366,skasuj crash data i spróbuj ponownie. A sprawność pilota sprawdzisz w blokach pomiarowych,tu masz linka
albo telewizorem z odbiornikiem DVB-T,trzeba ustawić odpowiedni kanał,nie pamiętam dokładnie jaki(coś od 35 do 38) i pilot jak jest sprawny to powinien robić zakłócenia na ekranie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja