Brak podswietlenia,nawiewu itp po zaplonie
Brak podswietlenia,nawiewu itp po zaplonie
Witam ,dzis zakupiłem auto w którym mam pewien problem . Otóż gdy otwieram samochód z pilota to w środku normalnie pali sie światło a gdy włożę kluczyk i odpalę samochód to świeca sie wszystkie kontrolki na zegarach ,nie działa nawiew ,podświetlenie ,oświetlenie,klakson,przyciski na kierownicy. Obrotomierz ,wskaźnik temperatury oraz paliwa. Działa tylko radio światła przód tył kierunki oraz prędkościomierz a na komputerze jest tylko napis SAFE . Wie ktoś no w na czym polega problem ? Pozdrawiam i proszę o pomoc
- pieniek812
- Forum Audi A6 / A7
Prawdopodobnie mam silnik zmieniony bo w dowodzie jest 2.7 quattro a siedzi 3.0tdi quattro. Da radę zrobić ta elektrykę ? Silnik normalnie pracuje itd oprócz tej elektryki w środku . Pozdrawiam
[ Dodano: 2015-02-16, 09:04 ]
A gdy otwieram samochód z pilota normalnie odpala sie światło na podsufitce itd ,problem jest dopiero po przekręceniu zaplonu
[ Dodano: 2015-02-16, 09:04 ]
A gdy otwieram samochód z pilota normalnie odpala sie światło na podsufitce itd ,problem jest dopiero po przekręceniu zaplonu
- Bart_d
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Daniel
- Rocznik: 2014
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 4.2 TFSI 560KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
Jak jeden z kolegów wcześniej podpowiadał, jedź i podłącz u kogoś auto pod komputer - to zapewne dużo wyjaśni. Ten stan o którym piszesz z całą pewnością nie jest "typową" usterką.
Jak też inni koledzy podpowiadali może być to przełożony anglik, ale też może ktoś przekładał silnik wraz z częścią sterowników i powstał konflikt w systemie.
Jedź, podłącz i opowiedz...
Jak też inni koledzy podpowiadali może być to przełożony anglik, ale też może ktoś przekładał silnik wraz z częścią sterowników i powstał konflikt w systemie.
Jedź, podłącz i opowiedz...
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Henryk
- Rocznik: 2008
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 ASN 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Multitronic
Przypomina mi się sytuacja jak kupiłem E90 LCI za bardzo dobry pieniądz że aż żal było jej nie kupić. Po miesiecu dłubania okazało się że auto najprawdopodobniej pływało. Miało wymieniane wszystko co chyba nie działało i to na sztuke było wymieniane.
Sterowanie nawiewami działało jak chciało dziwne komunikaty, niepelna elektryka silnika, niekompletna instalacja el. w tunelu itp....
Przetrzep dobrze auto, posprawdzaj wszystko i wszedzie po vinie i jak coś czym predzej oddaj to auto.
Podejrzewam że musiałeś pewnie też kupic za dobry pieniążek... i się zaczyna walka z autem...
Sterowanie nawiewami działało jak chciało dziwne komunikaty, niepelna elektryka silnika, niekompletna instalacja el. w tunelu itp....
Przetrzep dobrze auto, posprawdzaj wszystko i wszedzie po vinie i jak coś czym predzej oddaj to auto.
Podejrzewam że musiałeś pewnie też kupic za dobry pieniążek... i się zaczyna walka z autem...
jutro bedzie podlaczony pod kompa,prawdopodobnie zostal wymieniony silnik na 3.0tdi i ktorys z komponentow sie nie zgral z reszta elektryki .Jutro bedzie wiadomo ,dzis bez zaplonu udalo mi sie odpalic nawiew .przytrzymalem ECON OFF/ON i wsywietlilo sie na wyswietlaczu od temperatury OFF i pozniej normalnie wlaczylem nawiew na szybe. Podswietlenie na podsufitce dziala jak sie odblokuje samochod a po zaplonie juz nic nie dziala aby radio i predkosciomierz .Jutro bedzie wiadomo ,poprzedni wlasciciel dzis mi powiedzial ze jakis getaway trzeba zgrac czy cos ale zdaje mi sie ze to nie ma nic z tym wspolnego . Prosilbym was jeszcze o pomoc czy mozna jakos po nr vin sie dowiedziec z jakim silnikiem wyszedl samochod z fabryki bo poprzedni wlasciciel zanizyl do 2.7tdi zeby mniejsze ubezpieczenie miec ,wiem ze moge zmienic to w papierach bo silnik jest rzecza zmienna a wiec nie bedzie problemu przy zmianie w dowodzie tylko chcialbym sie dowiedziec z jakim silnikiem wyszedl fabrycznie .Pozdro
- Audi A6 Warsztat
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Zbigniew
- Rocznik: 2008
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI CAHB 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Kontakt:
Na wlepce we wnęce na koło zapasowe masz wydrukowaną pojemność i kod silnika. Zrób jej zdjęcie i wklej tutaj. W ASO też podadzą Ci takie info po nr VIN. Napisz też do kolegi profile.php?mode=viewprofile&u=49814 on ma możliwość rozkodowania wyposażenia po nr Vin.Adirozz pisze:. Prosilbym was jeszcze o pomoc czy mozna jakos po nr vin sie dowiedziec z jakim silnikiem wyszedl samochod z fabryki
Tu niestety będzie problem, bo musisz mieć fakturę na silnik który jest zamontowany w aucie.Adirozz pisze:wiem ze moge zmienic to w papierach bo silnik jest rzecza zmienna a wiec nie bedzie problemu przy zmianie w dowodzie
Warsztat, naprawy Audi A6.
Tylko przybliżony wynik
MARKA Audi
MODEL A6 Allroad
TYP Wagon
ROK PRODUKCJI 2007
SKRZYNIA BIEGOW Automatic
POJEMNOSC 2698
RODZAJ PALIWA Diesel
LICZBA DRZWI 4/5
MOC 180 KM / 132 kW
OPIS brązowy-metallic, 4x4, el. szyby, el. lusterka, klimatyzacja, tapicerka skórzana, system nawigacji, centralny zamek, radio, wspomaganie kierownicy, komputer, tempomat, czujnik deszczu, kierownica wielofunkcyjna, czujnik parkowania, regulowana wysokość podwozia, ABS, ASR, autoalarm, poduszki powietrzne, immobiliser, ESP, alufelgi, szyberdach, ksenony, światła przeciwmgłowe
MARKA Audi
MODEL A6 Allroad
TYP Wagon
ROK PRODUKCJI 2007
SKRZYNIA BIEGOW Automatic
POJEMNOSC 2698
RODZAJ PALIWA Diesel
LICZBA DRZWI 4/5
MOC 180 KM / 132 kW
OPIS brązowy-metallic, 4x4, el. szyby, el. lusterka, klimatyzacja, tapicerka skórzana, system nawigacji, centralny zamek, radio, wspomaganie kierownicy, komputer, tempomat, czujnik deszczu, kierownica wielofunkcyjna, czujnik parkowania, regulowana wysokość podwozia, ABS, ASR, autoalarm, poduszki powietrzne, immobiliser, ESP, alufelgi, szyberdach, ksenony, światła przeciwmgłowe