Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[ MANUAL] A6 C5 2,4 v6 Jaki wpływ mają uskodzone poduszki na

Układ napędowy i skrzynie biegów
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
onemillion66
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[ MANUAL] A6 C5 2,4 v6 Jaki wpływ mają uskodzone poduszki na

Post autor: onemillion66 » 10 lut 2015, 01:09

Panowie i Panie. Pytanie jest Następujące... Jak duży wpływ na dwumase mogą mieć drgania silnika spowodowane długą jazdą na zapadniętych poduszkach pod silnikiem? Koło dwumasowe przejmuje drgania...zużyte poduszki je powodują. Czy zużyte poduszki pod silnikiem i skrzynią + zużyte świece i przewody elektetr. mogą dawać podobne objawy do zużytego kola dwumsowego? Jeśli tak, to jak samemu sprawdzić o co jest grane? Dzieki za wszystkie wpisy. PZDR

Awatar użytkownika
xpbit
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Łukasz
Rocznik: 2011
Moje auto: A6 C7
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 3.0 CDUC 245KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: S-tronic
Paliwo: Diesel

Post autor: xpbit » 11 lut 2015, 15:05

Kolego a co dokladnie ci się trzęsie i w jakich sytuacjach ?
_________________________________ Audi Quattro______________________________

Awatar użytkownika
onemillion66
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: onemillion66 » 12 lut 2015, 03:42

Trzęsie mi się cała buda i na postoju i na niskich obrotach,wręcz słysze podczas jazdy, jak trzeszczą zapadnięte poduszki pod silnikiem. Na postoju falują mi obroty. Do tego sprawdziłem już, że mam do wymiany kable wysokiego napięcia. Nawet wiem na którym kablu mam przebicie. Przy ruszaniu i ponizej 2000 tys obr., kiedy silnik ma ciężko motor trzęsie się, szarpie i tak jakby się dławi. Na LPG wstrząsy i szarpanie sa tak duże, ze mam problem z rozpędzeniem się. Kiedy przełącze na benzynę wibracje są mniejsze .Szarpanie i trzęsienie są znacznie słabsze. Więc LPG na razie odpuściłem całkowicie. Poruszam sie autem tylko do pracy i z powrotem, bo boje się wiecej jeździć. Niestety pieniądze na remont bede miał dopiero za miesiąc(po wypłacie) :) . Może do tego czasu powinienem w ogole odstawić auto na parking? Dajcie mi jakas rade. Czy te poduchy mogą się w końcu urwać? i czy dwumas nie dostaje przez te wstrząsy po dupie? Jakie jeszcze inne powikłania mogą wystąpić z powodu zniszczonych poduszek i kabli zapłonowych?
Zwykły użytkownik, żaden ze mnie mechanik, ani specjalista. Dzięki za wszelkie życzliwe porady.

Awatar użytkownika
xpbit
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: xpbit » 12 lut 2015, 16:40

jak auto nie pali na niektóre gary to ja bym nie jeździł bo nieprzepalona mieszanka po części może się dostawać do oleju i ogólnie to nie jest zdrowe...

sam to przerabiałem <uoee>

123Marcin123

Post autor: 123Marcin123 » 12 lut 2015, 21:56

może tak po pierwsze masz kanał żeby w ogóle zobaczyć co się dzieje ,bo na lewarku to można koło zmienić ,,,poważnie nie jesteś w stanie sam sprawdzić wszystkiego ,,,dwu masa ma bardzo duży wpływ na drgania ,,,wszystko wymieniłeś co jest możliwe plus dodaj skczący pedał sprzęgła ,,,,diagnoza jest podstawa jak wszystko się sypie to czynników jest wiele <glupek> odpowiadając na pytanie tak dwu masa dostaje i to jak wszystko jest ułożone w danej pozycji jak cos lata na boki to ma wpływ ,gdyby tak nie było to po co np. poduszki na silniku
wszystko ma mieć swoje miejsce,, odstaw auto ,zbierz fundusze i zacznij o najpoważniejszego problemu nie od pierdoły po kolei np.dwumasa poduszki kable itd <luzik>

Awatar użytkownika
onemillion66
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

A6 C5 2,4 v6 Jaki wpływ mają uskodzone poduszki na

Post autor: onemillion66 » 16 lut 2015, 03:30

Skaczący pedał sprzęgła? Co to znaczy skaczący...? Jezeli chodzi o sprzęgło, to jedyny objaw, jaki zauważyłem już jakiś czas temu, to taki, ze....Na postoju, na jałowym biegu, kiedy puszcze sprzęgło słysze jakiś cichy dźwięk(troche metaliczny), kiedy wcisne je z powrotem, dźwięk milknie. Słychać to tylko z zewnątrz. Pierwsze o czym pomyślałem, to łożysko oporowe? moze to nie łożysko, tylko po prostu dwu masa? co myślicie?
Zwykły użytkownik, żaden ze mnie mechanik, ani specjalista. Dzięki za wszelkie życzliwe porady.

Awatar użytkownika
xpbit
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Re: A6 C5 2,4 v6 Jaki wpływ mają uskodzone poduszki na

Post autor: xpbit » 20 lut 2015, 10:42

onemillion66 pisze:Skaczący pedał sprzęgła? Co to znaczy skaczący...? Jezeli chodzi o sprzęgło, to jedyny objaw, jaki zauważyłem już jakiś czas temu, to taki, ze....Na postoju, na jałowym biegu, kiedy puszcze sprzęgło słysze jakiś cichy dźwięk(troche metaliczny), kiedy wcisne je z powrotem, dźwięk milknie. Słychać to tylko z zewnątrz. Pierwsze o czym pomyślałem, to łożysko oporowe? moze to nie łożysko, tylko po prostu dwu masa? co myślicie?
w skaczącym pedale chodzi o to że jak położysz lekko stopę na pedale sprzęgła to czuć taką jakby pulsację od tego pedału wtedy to jest na 100% bicie dwumasa.

123Marcin123

Re: A6 C5 2,4 v6 Jaki wpływ mają uskodzone poduszki na

Post autor: 123Marcin123 » 20 lut 2015, 16:59

xpbit pisze:
onemillion66 pisze:Skaczący pedał sprzęgła? Co to znaczy skaczący...? Jezeli chodzi o sprzęgło, to jedyny objaw, jaki zauważyłem już jakiś czas temu, to taki, ze....Na postoju, na jałowym biegu, kiedy puszcze sprzęgło słysze jakiś cichy dźwięk(troche metaliczny), kiedy wcisne je z powrotem, dźwięk milknie. Słychać to tylko z zewnątrz. Pierwsze o czym pomyślałem, to łożysko oporowe? moze to nie łożysko, tylko po prostu dwu masa? co myślicie?
w skaczącym pedale chodzi o to że jak położysz lekko stopę na pedale sprzęgła to czuć taką jakby pulsację od tego pedału wtedy to jest na 100% bicie dwumasa.
dokładnie tak się dzieje <okok>

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja