Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[ BSG 2.7 163 KM] Zakup C6 2,7 tdi

Silniki wysokoprężne
PABLO108
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[ BSG 2.7 163 KM] Zakup C6 2,7 tdi

Post autor: PABLO108 » 28 sty 2015, 20:43

Witam
Chciałbym zakupić C6 w silniku 2,7 tdi rocznik 2008 do 2010 max.. Wiem że są różne opinie na temat tego silnika. Że klekocze, że jest awaryjny że drogi w utrzymaniu i ogólnie kiepski. Z kolei poznałem gościa który ma ten model i przejechane 320 tyś i jego opinia jest jak najbardziej pozytywna. Proszę o takie obiektywne oceny użytkowników tego motoru. Jak jest naprawdę z tym silnikiem. Może też czym się kierować w wyborze modelu.Dzięki

daniel1997

Post autor: daniel1997 » 29 sty 2015, 17:26

PABLO108, użytkuje auto właśnie z silnikiem o kodzie BSG i jestem bardzo zadowolony <okok>
klekocze jak wszystkie v6 tdi ale tylko na wolnych obrotach przy dodaniu gazu ma dźwięk podobny do benzyny. Podczas jazdy silnik praktycznie nie słyszalny w kabinie w porównaniu z r4 ;)
do tej pory ja osobiście nie miałem żadnych problemów z tą jednostką kiedyś była wymieniona przepustnica ale to jeszcze w ASO Belgia i poprzedni właściciel robił klapy kolektora ale to już w PL.
Normalna przypadłość w v6 tdi koszta naprawy nie są duże można kupić zestaw naprawczy kpl. i przy odrobinie umiejętności ogarnąć problem samemu ( jest klika filmów na youtubie jak to zrobić ).
Silnik przy mocy 163 KM jeździ całkiem fajnie jak ci zabraknie wrzucasz program i zaczyna się jazda.

Ja mogę ci tą jednostkę polecić <okok>

ps. słyszałem takie opinie że silnik mało wyżyłowany i bardzo trwały
czy to prawda <mysli> wydaje się że tak duża pojemność mało koni

Pozdrawiam.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja