Chiptuning automataaa
Chiptuning automataaa
Witam chciałbym sie dowiedziec jakie sa wasze opinie na temat chiptuningu automatu. Posiadam audi z 2005 z silnikiem 3.0tdi 225km i mysle nad tym chipem. Swiezo po wymienionych olejach silnikowym i skrzyniowym. Przejechane 300kkm. Co myślicie nad wgraniem nowych map w takim aucie?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: ŁUKASZ
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Często miałem styczność z różnymi firmami tuningowymi, które robiły (lub wgrywały tylko) programy do sterowników. Generalnie to jest tak, że porządny tuner najpierw zrobi diagnostykę silnika, skrzyni (swoją drogą 100razy lepszą i miarodajną niż jakiekolwiek ASO) i albo zrobi program pod stan silnika, skryzni i osprzętu albo odmówi zrobienia programu... Chociaż tych drugich jest coraz mniej i co by nie było coś tam wgra, żeby klient pare monet zostawił i był zadowolony.
A6 C6 3.0TDI quattro z wydechem by Street Lane Garage 

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: ŁUKASZ
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Poleciłbym Rogala (MR Motors na Mineralnej, w sumie specjalizuje się w VAGach), ale do niego ciężko się dodzwonic i z terminami też ciężko
ale jak się uda to na pewno będziesz zadowolony, bo ogólnie gość jest spoko. Byłem u niego 4 razy z różnymi autami (każdy to VAG :D ) na program i zawsze wcześniej było kilka przejazdów po hamowni celem diagnostyki, potem info co i jak i dopiero decyzja co do programu.

A6 C6 3.0TDI quattro z wydechem by Street Lane Garage 

również tego Pana polecam !luk330 pisze:Poleciłbym Rogala (MR Motors na Mineralnej, w sumie specjalizuje się w VAGach), ale do niego ciężko się dodzwonic i z terminami też ciężkoale jak się uda to na pewno będziesz zadowolony, bo ogólnie gość jest spoko. Byłem u niego 4 razy z różnymi autami (każdy to VAG :D ) na program i zawsze wcześniej było kilka przejazdów po hamowni celem diagnostyki, potem info co i jak i dopiero decyzja co do programu.

- czarnykurczak
- Forum Audi A6 / A7