vipx6 pisze:Gdzie w warszawie lub lublinie znajde firme która wymienia olej dynamicznie?
Jak chcesz miec wiecej problemow - to wymien dynamicznie. Ja przy tym przebiegu gleboko bym sie zastanowil czy to dwa litry nowego oleju nie zabija tej skrzyni. Wszystko zalezy w jakim stanie byla wczesniej. Jedyne pocieszenie, ze konwertery w tych skrzyniach sa regenerowalne (z reguly nie rozpadaja sie kompletnie, dzieki temu na rynku jest sporo corow z ktorych mozna zrobic dobre konwertery).
Jezeli chodzi o hydraulike - nowej juz nie dostaniesz, regenerowana przez producenta to na ten moment cos pomiedzy 1000 a 2000 euro netto ( w zaleznosci jaka masz) + 500euro kaucji. Jaka masz da sie stwierdzic po stueck liste skrzyni biegow.
Wracajac do oleju, ja bym dolal te dwa brakujace litry oleju (a pewnie wejdzie wiecej) zgodnie z procedura producenta skrzyni i pojechal gdzies na jakis warsztat w ktorym Ci porzadnie wymienia olej. I mam nadzieje ze nie bedzie tego robil Twoj kolega... bo pewnie zamiast odkrecic korek przelewowy, odkrecil korek od dyfra.