[ A6] [C5] zegary, wskazówka od obrotomierza się cofnęła
[ A6] [C5] zegary, wskazówka od obrotomierza się cofnęła
Koledzy tak jak napisałem w temacie wczoraj w nocy podczas jazdy cofnęła mi się wskazówka od obrotomierza tzn w momencie gdy autko jest zgaszone wskazówka jest na końcu czerwonego pola przy 5 a kiedy odpalę auto rusza się trochę zgodnie z ruchem zegara i stoi mniej więcej w pionie patrząc do dołu w momencie gdy mam jakieś ok 2-2.5 tys obrotów wskazówka jest na zero. Tak jakby się cofnęła o jakieś niecałe 90 stopni w lewo. Co mogę z tym zrobić? czy to tylko wskazówka się obróciła czy coś dalej z licznikiem się stało i trzeba będzie go gdzieś dać do naprawy?
Zapewne podczas gazowania wskazówka obraca sie bezwładnie wokół skali ? Jeśli nie to niedlugo bedzie :-D Sprawa wyglada tak, ze najprawdopodobniej wskazówka wyskoczyła z tego trzpienia który utrzymuje ją w stałej pozycji. Mówią na to WÂŁOS. Po prpstu sie wyczepiła, więc musisz rozebrac cały mechanizm, żeby dotrzeć do mocowania wskazówki. Ja u siebie mam taka samą sytuacje, ale póki co nie zagglądałem tam jeszcze. Denerwujące troche jest, nie powiem
Generalnie wiesz o co chodzi, możesz sie pobawić