Regulator akumulatora
Regulator akumulatora
Witam. Powstał mi ostatnio problem. Poprostu ostatnim czasem zdarzało się ze kontrolka aku zapalala mi się na parę sekund po czym gasla. Dzisiaj wyskoczył mi level low i kontrolka aku mmi zgasło i tyle. Poziom aku po ponownym odpaleniu 10 %. Napięcie ładowania 14.27. Czyli ok. Teraz podczas jazdy co jakiś czas wyskakuje level low i gaśnie. Czy tego wszystkiego może być przyczyną regulator przy aku? Bo ładowanie jest aku tez sprawdzone i wszystko ok. Wiec pomóżcie mi
Za żadne skarby go nie oddam. .
-
- Forum Audi A6 / A7
gdzie sprawdzałeś napięcie ładowania? na klemach czy na samych bolcach akumulatora?
zobacz ostatni post kolegi stfranka
viewtopic.php?t=72375
zobacz ostatni post kolegi stfranka
viewtopic.php?t=72375
Na samych bolcach. VCDS tez pokazuje te samą wartość ładowania. Wygląda na to jak by gdzieś chwilowo się ładowanie tracilo lub ten regulator pokazuje źle parametry aku i przy to ta kontrolka. Aku jest naładowane
[ Dodano: 2015-01-07, 21:42 ]
Sadzisz ze ten kabel może być luźny?
W którym miejscu on się znajduje tak wogule
[ Dodano: 2015-01-07, 21:42 ]
Sadzisz ze ten kabel może być luźny?
W którym miejscu on się znajduje tak wogule
Latek by sekundowe tracił ładowanie? Zwłaszcza ze jakiś 3 miesiące temu był cały robiony
[ Dodano: 2015-01-08, 13:06 ]
Wydaje mi się ze problem został rozwiązany. Okazało się ze regulator był luźno zamocowany i zasniedzialy. Po przeczyszczeniu styków i mocowania wszystko ustalo. Prawidłowo pokazuje poziom akumulatora i juz żadne kontrolki nie wyskakują.
[ Dodano: 2015-01-08, 13:06 ]
Wydaje mi się ze problem został rozwiązany. Okazało się ze regulator był luźno zamocowany i zasniedzialy. Po przeczyszczeniu styków i mocowania wszystko ustalo. Prawidłowo pokazuje poziom akumulatora i juz żadne kontrolki nie wyskakują.