[A6 c4 2,6] Czy w każdym był fabryczny alarm?
[A6 c4 2,6] Czy w każdym był fabryczny alarm?
Witam!
Jestem posiadaczem Audi od niedawna, i w sumie już sam nie wiem czy w moim aucie jest alarm. Na szybach niby jest napisane"Alarm", ale gdy zamykam autko kluczykiem, używając pilota, nie dzieje się nic co by mogło wskazywać na jego istnienie. To samo w środku, nie ma żadnej diody migającej. Z drugiej strony w takim aucie powinien być instalowany alarm fabryczny.
Więc może ktoś wie, czy w każdym aucie był montowany fabryczny alarm?? Jak to sprawdzić?
Pozdrawiam
Jestem posiadaczem Audi od niedawna, i w sumie już sam nie wiem czy w moim aucie jest alarm. Na szybach niby jest napisane"Alarm", ale gdy zamykam autko kluczykiem, używając pilota, nie dzieje się nic co by mogło wskazywać na jego istnienie. To samo w środku, nie ma żadnej diody migającej. Z drugiej strony w takim aucie powinien być instalowany alarm fabryczny.
Więc może ktoś wie, czy w każdym aucie był montowany fabryczny alarm?? Jak to sprawdzić?
Pozdrawiam
Właśnie też widziałem u siebie te kratki z czujnikami w środku, i na słupku na wysokości pokrętła do regulacji fotele jest przycisk, który, o ile się nie myle, wyłącza alarm gdybyśmy chcieli zostawić np. psa w środku. Pilot mam na podczerwień. Nie zmienia to jednak faktu że ów alarm nie działa. Może ktoś wie gdzie jest ta cała centralka od alarmu. W moim poprzednim aucie, znajdowała się ona w schowku. Do tego był kluczyk, którym można było wyłączyć alarm. Może tutaj jest podobnie?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: benan
- Rocznik: 2017
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 TDI
- Napęd: RWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
mialem kiedys 100 c4 z 1993r i tam byl taki dziwny alarm-nie bylo zadnego pilota tylko zwykly klucz a przy zamykaniu migala dioda w przycisku awaryjnych swiatel.o jego istnieniu dowiedzialem sie przypadkiem zamknalem auto ale wczesniej otworzylem maske zeby wlac plyn do spryskow i jak ja unioslem do gory zaczal wyc.mozna to tez sprawdzic otwierajac dzwi np.kierowcy a nastepnie zamknij centralny wtedy sprobuj odpalic auto-powinnien wyc a auta nie odpalisz
- lukaszg8
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
W c4 jest fabryczny
nawet własną syrenę ma (a'la klakson) , załącza się go jak się zamyka drzwi z kluczyka , powinien wydać dźwięk a kontrolka jest w awaryjnych , jak chcesz sprawdzić to opusc szybe zamknij drzwi z kluczyka i po jakiś 10 sekundach otwórz drzwi klamką od wewnątrz :mrgreen: powinien wyć i mrugac :P
[ Dodano: 2009-05-11, 18:17 ]
mozesz jeszcze zobaczyc czy masz syrene :-P otwórz schowek w bagazniku po lewej stronie i pod lampą powinieneś mieć coś a'la głośnik

[ Dodano: 2009-05-11, 18:17 ]
mozesz jeszcze zobaczyc czy masz syrene :-P otwórz schowek w bagazniku po lewej stronie i pod lampą powinieneś mieć coś a'la głośnik
Audi 100 C4 Avant 94'r
olo_gsm pisze:6. Ogólnie alarm fabrczny w C4 to straszne gówno - uzbrajany i ROZBRAJANY jest wkładką zamków drzwi. Jeżeli złodziej przełamie zamek łamakiem automatycznie rozbraja alarm. Paranoja :!:
na takiej zasadzie dzialaja wszystkie alarmy fabryczne vw audi. Zeby nie byly takie do dupy i spelnialy swoje zadanie wystarcy odlaczyc w dzwiach jeden kabelek i juz alarm nie bedzie sie rozbrajal w czasie zlamania zamka przez zlodzieja. Ale jest to jedynie opcja dla posiadaczy fabrycznego alarmu na pilota gdyz w ten sposob tracimy sterowanie z kluczyka.
A6 C4 Avant AEL-było
A6 C5 Avant 2.7 BiTurbo 250km- było
A6 C5 Avant 2.7 BiTurbo 250km- było