Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Kupno 2.5 TDi

Silniki wysokoprężne
ODPOWIEDZ
maciek5810

Kupno 2.5 TDi

Post autor: maciek5810 » 22 gru 2014, 16:18

Na początek chciałbym się przywitać, bo jestem tu nowy na forum :)
Zacznę od tego, że zamierzam kupić Audi A6 C5 2.5 TDi (obojętnie jaka moc) . Auto będzie sprowadzone lub kupione w Polsce (podpowiedzcie !). Mój plan wygląda tak: kupuję 2.5 tdi za niewygórowaną cenę i od razu zająć się największymi bolączkami tego silnika: wymienić wałki, zregenerować pompę, wymienić rozrząd, oleje, itd. Myślę, że wtedy mógłbym się cieszyć pięknem tego silnika. Czy ktoś mógłby mi podpowiedzieć jaki będzie koszt takich napraw, żebym się nie martwił, czy gdzieś nie dojadę :( .
I też ciekawi mnie, czy wybrać automat czy też manual.
Za wszystkie odpowiedzi i sugestie wielkie dzięki :)

Awatar użytkownika
giganteusz
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: giganteusz » 22 gru 2014, 16:49

I po co w to wchodzisz? kupisz wsadzić drugie tyle i potem sprzedasz taniej niż kupiłeś przed naprawami. Jak masz większy budżet kup sobie 4.2 z LPG i ciesz się pięknem tego silnika.
Obrazek

mattini1
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: mattini1 » 22 gru 2014, 23:08

ja tam nie narzekam na 2.5 :) polecam koszt naprawy pompy wynosi 600 zl koszt nowej turbinki 500/700 zl jak dbasz na czas to jezdzisz;)

chelsea78
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: chelsea78 » 26 gru 2014, 00:49

ja uważam że jeśli już planujesz zakupić sobie 2.5 to powinieneś kupić go z pewnej ręki albo od kogoś kto dbał o ten silnik. Tak jak kolega wyżej napisał ,,jak dbasz na czas to jeździsz'' i jeśli ktoś dbał to i Ty pojeździsz a jak kupisz jakiegoś repa to tylko utopisz pieniądze i będziesz się non stop denerwował że to jeszcze nie wszystko aż w końcu zrobisz przeszczep na 1.9, wujek mojego kolegi kupił a6 w 2.5 za prawie 20 000, wsadził w silnik prawie drugie tyle aż w końcu zrobił przeszczep na 1.9 bo usterek nie było końca (prawie drugie tyle wsadził dlatego że silnik padł gdzieś za granicą i mechanik wydoił trochę euro ale nie było wyjścia). Ja też się przymierzam w lecie po weselu w końcu zmienić swoją C5 na C6 ale tak jak mówię, żadne sprowadzanie, żadne komisy tylko od kogoś z podwórka po kim widać że o samochód dbał bo jak wejdziesz w bagno to potem ciężko z niego wyjść i się domyć.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja