Audi a6 c6 falujace obroty
Audi a6 c6 falujace obroty
Witam wszystkich mam pytanie podczas jazdy jak puszcze gaz delikatnie faluja mi obroty nie wiem co to moze byc mialem jeden blad elektrozawor jutro wioze auto do elktryka ale chcialem zebyscie cos powiedzieli na ten temat. Pozdrawiam Mateusz
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
Dzisiaj specjalnie pojeździłem trochę aby zobaczyć co się kiedy dzieje...
i Tak w trybie D skrzynia pracuje normalnie przerzuca ładnie góra dół bez szarpnięć od 2tyś obrotów obroty schodzą ładnie falowanie zaczyna od 1,4tyś do 1tyś falowanie jest w zakresie 200obrotów intensywnie góra dół...
W trybie D i manualną zmianą biegów objawy są podobne lecz falowanie obrotów jest bardzo delikatne wskazówka rusza się w zakresie 2mm...
W trybie S nie da rady nic zaobserwować gdyż moja skrzynia redukuje bieg już przy 1,6tyś obrotów
Czy ktoś wie co się może dziać ?
i Tak w trybie D skrzynia pracuje normalnie przerzuca ładnie góra dół bez szarpnięć od 2tyś obrotów obroty schodzą ładnie falowanie zaczyna od 1,4tyś do 1tyś falowanie jest w zakresie 200obrotów intensywnie góra dół...
W trybie D i manualną zmianą biegów objawy są podobne lecz falowanie obrotów jest bardzo delikatne wskazówka rusza się w zakresie 2mm...
W trybie S nie da rady nic zaobserwować gdyż moja skrzynia redukuje bieg już przy 1,6tyś obrotów
Czy ktoś wie co się może dziać ?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Paweł
- Moje auto: A6 C6
- Rocznik: 2007
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 ASN 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Multitronic
- Paliwo: Diesel
Na pewno to nie bedzie skrzynia, powiazanie ze zmiana biegów ma takie, że dostaje inne obroty bo ma cieżej lub lzej.
Ja bylem oglądać samochod w krotoszynie i mial takie same objawy jak i Ty może nie aż takie mocne falowania ale mial. Gość mówił, że po wymianie wtrysków mu się zaczeło tak dzieć i wadą mogły być żle dobrane wtryskiwacze bądź zajechane wtryskiwacze. Podłącz pod VCDS i zobacz co tam wywróży Ci on na temat wtrysków, wiadomka ze nie sprawdzi Ci ich w 100% ale zawsze cos tam pokaże.
Ja bylem oglądać samochod w krotoszynie i mial takie same objawy jak i Ty może nie aż takie mocne falowania ale mial. Gość mówił, że po wymianie wtrysków mu się zaczeło tak dzieć i wadą mogły być żle dobrane wtryskiwacze bądź zajechane wtryskiwacze. Podłącz pod VCDS i zobacz co tam wywróży Ci on na temat wtrysków, wiadomka ze nie sprawdzi Ci ich w 100% ale zawsze cos tam pokaże.
26000 tys auto kupilem w niemczech ostatni przeglad mial w serwisie w sierpniu wlasnie ze nie faluja na postoju mam komputer diagnostyczny http://viaken.pl/pl/profesjonalny-diagn ... owosc.html czy nim moge sprawdzic wtryski? jesli tak to jak? bo za bardzo sie nie znam
[ Dodano: 2014-12-11, 20:16 ]
A powiedz mi bo mam blad lewa poduszke pod silnikiem moze to ona powodowac? moze wymienic ja zeby miec pewnosc?
[ Dodano: 2014-12-11, 20:16 ]
A powiedz mi bo mam blad lewa poduszke pod silnikiem moze to ona powodowac? moze wymienic ja zeby miec pewnosc?
- pieniek812
- Forum Audi A6 / A7
Witam ostatnio mialem blad przepływomierza wymienilem bledu juz nie ma ale dalej faluja obroty. bo w jaki sposob sprawdzic przeplywke??
[ Dodano: 2014-12-15, 21:51 ]
a co o tym sadzicie?
http://sprzedajemy.pl/liqui-moly-dodate ... rce=bottom
Niektórzy pisza ze to pomoglo a nie ktorzy ze to moze zaszkodzic wlewajac to do Baku
[ Dodano: 2014-12-15, 21:51 ]
a co o tym sadzicie?
http://sprzedajemy.pl/liqui-moly-dodate ... rce=bottom
Niektórzy pisza ze to pomoglo a nie ktorzy ze to moze zaszkodzic wlewajac to do Baku