Lampka podświetlenia z tyłu
Lampka podświetlenia z tyłu
Witam, panowie jak działa u was lampka pod podświetlenia z tyłu? Mam 2 A6 w domu i wydaje mi się ,że coś nie tak jest. 2 małe lampki po bokach normalnie działają z guzików i kiedy przednią lampkę włącze. Duża lampka z tyłu działa tylko kiedy włączę przednią lampę. Nie da się jej włączyć bez przedniej lampki i nie działa w trybie auto (podświetlenie nóg z tyłu i komunikaty na fisie działają). Podsumowując przełącznik dużej lampki z tyłu jest bezużyteczny i oświetlenie z tyłu działa tylko po załączeniu przedniego. Czy to normalne ?
- Audi A6 Warsztat
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Zbigniew
- Rocznik: 2008
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI CAHB 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krawiec
- Rocznik: 1996
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 1.8T AEB 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
Mam pewien pomysł - nie wiem do końca czy dobry, ale na pewno łatwy i skuteczny
...
Trzeba poprowadzić zasilanie z lampek w tylnych drzwiach do lampki na górze i automatycznie przy otwarciu drzwi lampka główna się zapali z taką różnicą, że nie będzie działało ściemnienie i opóźnienie przy zamknięciu drzwi... Dodatkowo podłączyć na sztywno zasilanie z lampki przedniej i podczas otwierania samochodu zaświeci się przód i tył
...
Jak nic innego nie wykombinuję to pewnie zrobię tak jak napisałem - lepsze takie rozwiązanie niż tak jak teraz że wcale nie działa
Pozdr.

Trzeba poprowadzić zasilanie z lampek w tylnych drzwiach do lampki na górze i automatycznie przy otwarciu drzwi lampka główna się zapali z taką różnicą, że nie będzie działało ściemnienie i opóźnienie przy zamknięciu drzwi... Dodatkowo podłączyć na sztywno zasilanie z lampki przedniej i podczas otwierania samochodu zaświeci się przód i tył

Jak nic innego nie wykombinuję to pewnie zrobię tak jak napisałem - lepsze takie rozwiązanie niż tak jak teraz że wcale nie działa

Pozdr.
- Mazdomania
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Gosia
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 4.2 326KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna