Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[AEB 1.8 150 KM] Drganie budy na niskich obrotach

Silniki benzynowe
ODPOWIEDZ
Sztendi
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[AEB 1.8 150 KM] Drganie budy na niskich obrotach

Post autor: Sztendi » 15 lis 2014, 17:40

Witam.

Panowie, mam taki problem: Zostawiłem wczoraj auto pod sklepem, gdy wróciłem z zakupów odpaliłem auto i od razu poczułem, że coś jest nie tak, a dokładniej buda wpadała w delikatne drgania. Gdy ruszyłem drgania się spotęgowały, do ok 3tys obrotów są bardzo odczuwalne, jakby wszytskie wahacze były powybijane, pozniej jakby trochę cichłby,ale występują na każdym biegu, najbardziej przy zmianie biegu, gdy obroty spadają do ok 1.8tys. Zostawiłem auto na godzine, po czym chodziło dobrze, jak wcześniej, ale dziś rano problem powrócił. Najbardziej odczuwam to telepanie jak ruszam i pozniej po zmianie biegu do ok 3.5tys obrotow. Auto tez jakby stracilo na dynamice, porusza się jak wóz z węglem. Filtr paliwa można odrzucić na wstępie, ponieważ dzieje się to i na benzynie i na gazie. Co to może być, przegub, dwumasa? Dodam tylko, że to telepanie występuje tylko jak cisnę gaz, gdy puszcze gaz auto jedzie prawidłowo.

Panowie, co mogło się spieprzyć, jakieś pomysły?

Z góry wielkie dzięki

Pozdrawiam,
Dawid
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Awatar użytkownika
PictBridge
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: PictBridge » 19 lis 2014, 19:04

na wstępie sprawdź przewody podciśnienia , miałem podobne objawy wymieniłem przewód i po sprawie

greghoryy
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: greghoryy » 19 lis 2014, 20:52

Podłącz vaga zobacz czy są błędy, odłącz kostke od przepływomierza zobacz jakie efekty.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja