[A6,2,5 tdi C5] zapala sie kontrolka od temeratury wody
[A6,2,5 tdi C5] zapala sie kontrolka od temeratury wody
witam ,od czasu wymiany płynu chłodniczego zuważyłem ze przy zimnym silniku ,przy odpalaniu rano zapala mi sie na komputerze kontrolka temperatury wody na czerwono ,mryga jakies 5 minut i gaśnie ,dodam iz mechanik powiedzialmi ze to jest normalne ,takie ostrzeżenie ,czy ktoś z was ma podobny problem ?
- Tdi B4 117Ps
- Forum Audi A6 / A7
Witam :mrgreen:
Sprawdz stan płynu chłodniczego
Byc może jest za mało
[ Dodano: 2009-01-20, 11:44 ]
Jeśli silnik 5 minut pracuje,wtedy stan płynu chłodniczego sie podniośi w zbiorniczku.W twoim przypadku jest go za mało,jeśli się nie myle oczywiście
Normalnie jest tak:
Jak silnik jest zimny to spada do MIN jak chodzi to podnośi się do MAX
Mechanik jest w błedzieÂŁuki83 pisze:dodam iz mechanik powiedzialmi ze to jest normalne ,takie ostrzeżenie

Sprawdz stan płynu chłodniczego

[ Dodano: 2009-01-20, 11:44 ]
Jeśli silnik 5 minut pracuje,wtedy stan płynu chłodniczego sie podniośi w zbiorniczku.W twoim przypadku jest go za mało,jeśli się nie myle oczywiście
Normalnie jest tak:
Jak silnik jest zimny to spada do MIN jak chodzi to podnośi się do MAX
509 023 920
- Tdi B4 117Ps
- Forum Audi A6 / A7
Witam,
podczas mrozów miałem podobny efekt, aż z ciekawości zajrzałem pod maske czy aby płynu nie ubyło - no i wyłączyłem silnik - w końcu to czerwona kontrolka. Po sprawdzeniu było wszystko w porzadku. Ponownie zapaliłem silnik - komunikat już sie nie pojawił! Tak więc nie ma sie czym przejmować - tak myślę.
podczas mrozów miałem podobny efekt, aż z ciekawości zajrzałem pod maske czy aby płynu nie ubyło - no i wyłączyłem silnik - w końcu to czerwona kontrolka. Po sprawdzeniu było wszystko w porzadku. Ponownie zapaliłem silnik - komunikat już sie nie pojawił! Tak więc nie ma sie czym przejmować - tak myślę.
Pozdrawiam
Maciej
Maciej
- fanatyk_aut
- Forum Audi A6 / A7
Witam kolego ja tez mam taki problemik!!załacza mi sie kontrolka:-)mruga dopoki sie silnik nie zagrzeje prawie do 90 stopni!! Sprawdzalem poziom i bylo ok.Nie masz sie czy martic ja juz tak jezdze od dobrych 2 miesiecy
Nic sie nie dzieje.Jak sie zaczely lekkie mrozy to kontrolaka sie zaczela zaswiecac.
Ps. Sorki chlopaki za tresc posta troche nie gramatycznie ale jestem jeszcze!!!!
wczorajszy :lol:

Ps. Sorki chlopaki za tresc posta troche nie gramatycznie ale jestem jeszcze!!!!

POZDROWIENIA ZE ŚWIETEGO MIASTA
!!