Witam.
Parę dni temu kupiłem w/w auto. Chciałbym się czegoś dowiedzieć na temat mojego problemu, zanim zdecyduje się je oddać...
Problem polega na tym, że podczas jazdy występuję takie zjawisko jakby ktoś odłączył klemę na 0,5 sek. Cała elektronika gaśnie, liczniki, deska, światła itp. Silnik chodzi. Po czym wszystko załącza się z powrotem, światła się poziomują, włącza się tryb awaryjny skrzyni (bo jednak podczas ruchu, coś pozbawiło ją zasilania). Szukałem info w internecie ale nic podobnego nie znalazłem.
Oczywiście co za tym idzie po zVAGowaniu milion błędów ale nic konkretnego. Wszystkie wynikjące raczej z braku napięcia.
Ma ktoś jakieś pomysły? Pozdrawiam
[ Dodano: 2014-10-20, 16:06 ]
Pomoże ktoś?
[A6 C6] 3.0 TDI w Q, Spadki napięcia podczas jazdy.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Michał
- Rocznik: 2012
- Moje auto: Inne
- Nadwozie: Inne
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Witam. Trochę się zdziwiłem jak napisałeś, że masz dokładnie ten sam przypadek. Auto póki co stoi u mechanika ale kupiłem w ciemno używany alternator z regulatorem napięcia. Wymieni i zobaczymy co to będzie. Wyślij mi PW z nr tel. Pozdr
[ Dodano: 2017-07-31, 07:28 ]
Alternator przeładowywał. Po wymianie na inny, problem ustąpił. Temat do zamknięcia. Dziękuję i pozdrawiam.
[ Dodano: 2017-07-31, 07:28 ]
Alternator przeładowywał. Po wymianie na inny, problem ustąpił. Temat do zamknięcia. Dziękuję i pozdrawiam.