eh.... zacznijmy od początku:
A6 C5 1.8T 99rok silnik APU,quattro, 240tys naloty (przyjmijmy, że ori) Gaz od 200tyś czyli 40 tyś na gazie.
Wracam dzisiaj z żonką z zakupów niedzielnych między Wrockiem a W-ch na trasie i podczas wyprzedzania (normalnego wyprzedzania a nie katowania auta) nagle poczułem lekkie drżenie na sprzęgle takie lekkie drgania....
Jadę sobie dalej i zaczynam dziwne rzeczy widzieć:
1. Jadę na 5 biegu kładę lekko nogę na sprzęgło i słyszę jak drży, jakb wpadło w rezonans (na jałowym nic nie czuć)
2. zatrzymuje się przy światłach i czuje jak całe auto drży, kierownica, kokpit, siedzenia <???>
3. ja dalej wszystko ok <??>
4. jadę dalej i nagle czuje jakoś dziwnie działa "silnik" tak jakby terkotał (ciężko to opisać
5. jade dalej i czuje podczas przyspieszania dziwną pracę "silnika" oraz w aucie jest takie uczucie jakbym jechał po tarce - dosłownie. Takie samo uczucie jak np są te "progi" zwalniające na drogach te takie wypustki bordowe co tak chroboczą opny- identyczne uczucie w aucie mimo, że droga igła
6. mam wrażenie podczas jazdy, że (czasami) idą obroty na zegarach ale autko jakby troche straciło mocy - napradę troche więc nie wiem czy sobie tego nie wkręciłem
....
7. Na gazie jeździ tak samo jak na benzynie
pkt 5 opisuje dokładnie to co się dzieje z autem podczas jazdy
Zyczliwi mi ludzie wyciągają kompa i podłączają się do Vaga i to kolejny zonk nie mogą się podłączyć nie ma sygnału, podłączają się kolejnym programem dalej zonk nic nie można sprawdzić

dostałęm dwie rady:
1. Cewki,
2. świece
3. przepływka
aaa i jeszcze jedno od 2tyg pali mi się ikonka ABS jeżeli coś to podpowie
Teraz moje pytania:
1. Czy mogę jeździć autem czy nie narobie bidy? (chce oczywiście jak najszybciej to usunąć).
2. Co do licha się stało??
3. Dlaczego nie można się podłączyć i zrobić diagnozy? Gościu, który mi to robił jest ponoć obcykany w VAGu i powiedział, że to pierwszy raz kiedy nie mógł się podłączyć. Macie jakieś triki na podłączenie (on próbował wyciągnąć bezpiecznik zegarów czy coś takiego ale nie dało rady, nie wiem czy coś tam w przewodach nie jest namącone

Proszę o pomoc
M.