Witam,
Zastanawiam się czy istnieje możliwość zrobienia swap silnika z 2.5tdi na 2.7 biturbo benzyna.
Moje autko to a6 c5 2001 r. 2.5 tdi ake 180 km quattro skrzynia manual. Posiadam jeszcze jedno audi rozbite właśnie z silnikiem 2.7 biturbo 230 km 1999 r.napęd na przednią oś ze skrzynią automatyczną. Czy ktoś się orientuje czy to w ogóle jest możliwe i ile było by przy tym rzeźbienia?
[A6 C5] Swap silnika 2.5 tdi na 2.7 biturbo
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
Właśnie się zastanawiałem czy skrzynia może zostać czy poszukać od benzyny? Jak również zbiornik paliwa. Niedługo będę wyciągał sinik 2.7t z auta co warto zrobić przy okazji jak będzie już na zewnątrz? Oczywiście wymienię kompletny rozrząd. Dodatkowo zastanawiałem się na głowicami z silnika 2.4 czy od razu nie wstawić. Docelowo planuje zrobić autko na ok 400 ps
- metyoo
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Metyoo
- Rocznik: 1993
- Moje auto: S4 C4
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0 130KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
Dyfer i skrzynia z dizla do tego silnika odpadają, właściwie odpadają do każdego benzyniaka. Za krótkie przełożenia w skrzyni i przełożenie główne w dyferencjale.
Jak chcesz robić na 400KM to wstaw odrazu inne turbiny, bo skoro silnik na wierzchu to warto to odrazu zrobić, bo później to robota głupiego.
Masz dawcę, przełóż wszystko jak leci, nie bierz sobie bzdur do serca
Jak chcesz robić na 400KM to wstaw odrazu inne turbiny, bo skoro silnik na wierzchu to warto to odrazu zrobić, bo później to robota głupiego.
Masz dawcę, przełóż wszystko jak leci, nie bierz sobie bzdur do serca

-
- Forum Audi A6 / A7