Cześć,
Mam nietypowe pytanie, czy szyba czołowa w A6 C5 4.2 V8 Avant jest taka jak w pozostałych A6'tkach? Czy może jako że nadwozie jest poszerzone jak w S6 to musi być typowo od S6?
Na co zwracać uwagę?
Szyba czołowa 4.2 V8
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Marcin
- Rocznik: 2000
- Moje auto: S6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 4.2 290KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
Szyba od "zwykłej" a6 jest krótsza.woj_b pisze:Jest inna. Musisz kupować szybkę od V8 A6, S6, RS6 avant. Standardowa szyba jest jak dobrze pamiętam ok 5 cm dłuższa (za głęboko wchodzi w podszybie).
Ostatnio zmieniony 24 wrz 2014, 10:18 przez martin_wml, łącznie zmieniany 1 raz.
Też słyszałem że od V8 jest podobno krótsza. Tylko znowu nie wiem ile w tym prawdy... Dzwoniłem do hanesco to mowili ze jest niby krotsza i do V8 musi byc typowo, a jak bylem osobiscie to mi gosc powiedzial ze to jest A6 wiec szyba bedzie normalna, ale warunek to żeby była do Avanta bo tam były chyba krótsze.
Mierzyłem z 2.7 Bit, tylko u niego wchodzi w podszybie i u mnie też, ale tak wstępnie wychodziło podobnie na wysokość.
Mierzyłem z 2.7 Bit, tylko u niego wchodzi w podszybie i u mnie też, ale tak wstępnie wychodziło podobnie na wysokość.
może i masz rację mogłem się pomylić ... jak wymieniałem u siebie to coś wspominał mi szklarz. A co ciekawe cena drastycznie idzie w górę.martin_wml pisze:Szyba od "zwykłej" a6 jest krótsza.woj_b pisze:Jest inna. Musisz kupować szybkę od V8 A6, S6, RS6 avant. Standardowa szyba jest jak dobrze pamiętam ok 5 cm dłuższa (za głęboko wchodzi w podszybie).