Witam, nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie w szukajce. Stałem się nieszczęśliwym nabywcą audi A6 c5 2.4 quattro. Auto super tylko jak by silnik do wymiany bo kompresje trzyma na 4 cylindrach 10,5 czyli chyba końcówka....
Pytanie jakie kody silników mogę wrzucić do tego modelu, wiem że jest ich masa AFL... nic mi to nie mówi. Jak by ktoś miał wiedzę jaki kod mogę wrzucić do tego auta, tak żeby pasował to będę wdzięczny. mogą być inne motory tzn 2.8 a i 4.2 nie wykluczam. Wiem że inny motor wiążę się z przeróbkami, sterownik silnika 2.8, a w 4,2 półosie i pewnie coś tam jeszcze
Aha, skrzynia manual 5 biegów. Silnik ARJ 2.4 ,165 koni (kiedyś było)
[ Dodano: 2014-10-02, 21:16 ]
Widzę że nie ma chętnych, to inaczej, kto ma ETKĘ? bo ponoć tym można się wiele dowiedzieć, nie szukam tu informacji o przeszczepie 2.4 na 4.2 (bo to już oddaliłem) tylko na taki sam motor albo na 2.8 i z informacji forum wynika że 2.4 i 2.8 różniły się tylko sterownikiem silnika. Mi bardziej chodzi o to czy np mogę zastosować nawet silnik 2.4 o kodzie AGA zamiast ARJ? Czy ktoś wie czym można ARJ zastąpić czy po prostu nie ma znaczenia?
[Audi A6 C5 2.4 ARJ Q] wymiana silnika ARJ
- Mazdomania
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Gosia
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 4.2 326KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
http://ifinterface.com/page/page3.php klikasz "CarProg2" i działasztayhem pisze:Widzę że nie ma chętnych, to inaczej, kto ma ETKĘ?

- Audi A6 Warsztat
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Zbigniew
- Rocznik: 2008
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI CAHB 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt: